Dobar traktor a motorke odlične👍Glavni akteri su fiat 90-90 sa tajfun vitlom i motorne pile (jako loše, ljudi su valjda ljubomorni na husqvarnu) stihl 661 na rušenju i 500i na stovariš
isto sam mišljenja da je 45cm premalo za tu pilu..ne znam, meni bi bilo žalosno ju gledati sa takvom igračkom, radije bi kupio još jednu pilu...ne znam, 362 ili tako nešto.Veli da mu nije premala vodilica i da je spretniji sa manjom vodilicom, a veća je u pripremi za potrebu.
Vuce to vitlo mnogo vise i to vrlo lagano. Naravno treba veci traktor.Ma ok po ravnom ali iz obale 1 kubika je plafon. Ili kad zapne trupac za drvce od 6cm nema dalje.
Tajfun 6,5 tona sa reduktorom potegne bukvu od 2 kubika uz brdo sa krošnjom a ovisno o terenu i više. To je već ozbiljno vitlo. Vitla klase 15 tona (150 kN) su na Timberjacku i sličnim strojevima koji imaju od 150 do 300 konja i preko 10 tona…
Pogledajte ovo je trupac od 5 kubika i vjerovatno na ovakvoj podlozi bi potegao još jedan. Prema otporu na sidrenje u podlogu ili zemlju nije se puno ukopalo. Da bi se ugušio treba još dosta otpora trupca. Kamionet sajlanjeVuce to vitlo mnogo vise i to vrlo lagano. Naravno treba veci traktor.
Stručnjaka evo ti podatak i slika. Reduktor prenosnog odnosa 1:30. Motor snage 60kw, brzina vrtnje do 4000 mercedes. Može još plus 4 brzine I dobije se prenosni odnos i 1:60.(ovo zaboravi radim samo 4 il treća brzina) do prenosnog ponosa 1:40. Promjera bubnja 17 cm početni, debljina osovine 65 mm,Vitlo ti je stvarno jako al 15 tona… Možeš napisati snagu motora, brzinu užeta i promjer bubnja pa ćemo izračunati snagu vitla. Neznam da li si kad vidio traktorska vitla npr. 8,5 tona što rade i kakvi su traktori potrebni za normalan rad. Govorim o vitlima Tajfun, Krpan, Uniforest, a ne o nečemu što se radi u štaglju pa susjed veli da ima 10 tona, baba da ima 12 a majstor 17. Traktorsko vitlo od 8,5 tona potegne čuda i za njega treba traktor 100+ ks za normalan rad. A kaj bi onda trebalo 150 kN…