Nisam mogao na sve da odgovorim zbog nekih obaveza.
Ovako ću vitlo služi da se od panjA do radnog stroja dovuče trupac, dalje vitlo nema smisla ostalo radi mašina. Kad pričam o snazi vitla ona je to. Odvoz nema veze sa vitlom. To bi trebali znati koji rade šumu, ili ima nekih koji neznanju a petljagaju površno.
Koliko može povući sa točkovima rekao sam oko 2 kubika na predhodnim stranicama ima video, potražite.
Zašto laički pričam o vitlu, jednom smo oko nekih brojki u cjepaču i sve su izokretali, brojke ne postavljam.
Pitao sam kolegu za 6,5 t onako koliko može povući i bio sam sumljičav. Na to su počeli da idu komentari iz kojih ja zaključujem da zaista neznanju šta je vitlo.
Druge podcjenjujem, ne ja stavljam usporedbu stvari i kažem da nema jačeg. Vi postavite video sa jt kad nemate svoj pa usporedite. Na dosta primjera sam pokazao koliko povlači, na nekoliko sam napisao. Ako je snaga 6,5 tona mog vitla onda inžinjeri koji daju atest sajli, nešto nestima i čudno da sajla od 14 ili 16 mm puca na vitlu od 6 tona kao spaga. Ali nema veze koliko je tona nijedno vitlo na polugama traktora nemože povući ovoliko, dali smatra neko da ja tim druge omalovažavam za mene je neumesno , jer očito nemože da vidi razliku u snazi. Da bi se trupac sajlao od 3 kubika to neide sa 5-6 tona vitlom, I uz put pokida žile i stabla sva tanja od 10 cm, takvih ima slika podosta i videa koje sam postavio. Ima i drugih koji ovo čitaju i rade pa lako usporede.
Kolega Ghost za tvoj komentar, ja zaista o tebi isto mislim. Ti mijenjaj pile svih veličina, razne vrste vodilica, jednom su hvaljene i predobre potom kidaju lance, moja pila radi i verovatno će radti još dugo perfektno bez servisera, ja sam joj serviser, često postavim njezin ùcinak.
Pa za mene su mnogi rekli je... covjeka koji sve zna, a zašto netreba reći da dosta toga pravim ili radim, tu sam da napišem svoje mišljenje.