Borisllav360
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Srp 2017
- Poruka
- 1,643
Mi to ne radimo tako. Ako ne može kamion u šumu, mi napravimo da može pa onda pretežno samo vitlamo, minimalno se vuče vlaka a ako se i vuče onda je to nešto kratko.
Sa boldanim se slažem u potpunosti, samo što koliko sam ja upratio raspravu u koju se ne želim mješati jer niti imam vitlo niti sam kada radio sa njime niti imam pojma, meni se čini da je smilan taj koji omalovažava sve ostale, isto kao što je pokušao meni u raspravi o motorkama i vodilicama. Kako je @F100666 da radi toliko usavremenio bi se, ja sam istog stava ali, ako smilan toliko zna i voli raditi, što se iz priloženog vidi da i zna i voli i to je njegov izbor ne znači da oni koji rade sa tvorničkim vitlima nemaju pojma o istima, nekome je važno da zna sve o stroju sa kojim radi, da ga zna rastaviti i sastaviti/poraviti u šumi, nekoma, kao meni, je bitno da dođem u šumu sa sigurnim strojem sa kojim ne moram gubiti vrijeme na popravke...that's itDečki, malo stanite i razmislite o načinu pisanja.
@smilan je napravil namjensko vozilo, rekel bi, samohodno vitlo. Očito je silu "mjeril" debljinom prekinute sajle.
Kak god, rad mu je vrijedan naklona, s njim zarađuje...a očito je moćno... Brojke su manje važne od njegovih mogućnosti.
Tak da molim raspravu bez omalovažavanja.
Mi smo dosta puta strgali 16mm sajlu koja je tu onda sila potrebnaMoje vitlo od 4 tone je strgalo sajlu 12 mm? Da li to znači da je onda moje vitlo 8 ili 10 tona?
Ja sam sa mojim vitlom iscupao nekoliko hrastova precnika oko 40cm i to na gornju stranu sam ih navlacio. Naravno, ne tvrdim da je 15t vucne sile.
Boki, jel si probao presovanu 12-icu?Mi smo dosta puta strgali 16mm sajlu koja je tu onda sila potrebna
Bilo je i ovde kod mene nekih koji su svasta culi pa su sad i oni presli na presovane sajle. Probaj 12-icu presovanu, sigurno se teze kida od obicne 14-ice.Ne jer čuo sam da je tu presovanu sajlu teško složiti u dobošu.
Potvrdjujem...Boro, krivo si čul... Vjeruj mi. Puno ljepše se slaže od obične. A prešana 14-ica ti je kvalitetnija i jača od obične 16-ice.
14-ku mi ne uzimamo odavno jer čim malo više našpanaš odma puče.Bilo je i ovde kod mene nekih koji su svasta culi pa su sad i oni presli na presovane sajle. Probaj 12-icu presovanu, sigurno se teze kida od obicne 14-ice.