- Tu od
- 11 Ruj 2022
- Poruka
- 490
Pa da, frend i ja to za svoje potrebe. I za svoje gušteTo sebi delaš? 🙂
Pa da, frend i ja to za svoje potrebe. I za svoje gušteTo sebi delaš? 🙂
Mi smo konja koristili davno, dok smo drva pilili ručnom pilom ("gudalom"). Čak je i sklopivi, pa ne zauzima puno prostora pod krovom.
GMO koza, sviđa mi se
Mislio sam kupiti traktorski cirkular, ali odustao sam od toga, ne treba mi to i djeluje mi nekako opasno i za moje potrebe je nepotrebno.Mi smo konja koristili davno, dok smo drva pilili ručnom pilom ("gudalom"). Čak je i sklopivi, pa ne zauzima puno prostora pod krovom.
Nikad nismo drva za peć pilili motornom pilom, već ili ručnom pilom ili (kasnije, dok sam ga napravil) cirkularom (s elektromotorom), tak da mi nije jasno zakaj netko kupuje tak skupu pilu za drva piliti "na kratko".
No, svatko zna svoje i poštujem to
Dakle, isto konjić, kak i pri nama.Inače ovo prije spominjano je "Kavalet", barem kod nas u Istri.
Kad se gleda utrošak energije niti debele furke se ne isplati piliti motorkom na kratko. Bolje bi bilo na metrice, raskolit i onda na banzek ili cirkular. Ja sam se odlučil da debele spilim na 30 cm u šumi prije utovara, a tanje vozim iz šume kao višemetrice (težina za utovar ograničava duljinu). Doma te deblje spilim na kratko motorkom jer je nezgodno na cirkular gurati komad dulji od 1,2 m pa mi je preteško na cirkular. Šajba na cirkularu je relativno mala, tak da samo čisto tanke (do jedno 8 cm) pilim na cirkular.Oprosti na nesporazumu, no nije to bil prigovor tebi, već mi nije jasno (generalno) zakaj ljudi doma pile drva na kratko motornom pilom (osim debelih furaka, naravno), kad je puno ekonomičnije cirkularom ili banzekom.
E da, probao sam i ja nešto tako, samo sa kinezom.
Stol je u planu, za blagovaonicu al sad treba dobro osušiti. Ugl debljina je 10cmJel bu to stol ili klupa
Nema bez jake motorke i doooobrog lanca. Inače je to patnja teška. I naravno treba paziti na lanacE da, probao sam i ja nešto tako, samo sa kinezom.
Trupac od 30cm, 2 reza i radilica rekla laku noć 😂