• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ak je ova sa slike onda ima dobar ukus… Mene za ima koju pjesmu je tražil…

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Jebiga..ne rode se svi u švici i qataru.ali neki se rode i u africi..

Njima je dobro..novinari drame to im je posel a kapitalizam te tjera da imaš stvari koje ne poboljšavaju kvalitetu života...

Da je prilog išel u smjeru kak zive od prirode i u prirodi..kak su djeca cjeli dan s njima..igraju se i uče uz njih a ne moje i mozda tvoje koje čuva pms baba u jaslicama

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Težak život, ima toga i pri nama.
Jako vredni mladi ljudi kakvih je pri nama malo.

A jel ko od vas primjetil kakve spremnike imaju za benzin?
Ne koriste specijalna goriva i maziva. Rade s tim kaj imaju

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Da li odrasli covjek može dnevno napraviti 2 m drva bez nekog ozbiljnog napora?
Da li ti dnevno zaradiš više?
Ako ih ne platiš onda je to lepa zarada.
Ljudi su duže na svijetu zivjeli tak ko oni nego ovak ko mi..zivjeli su duže bili zdraviji..itd...i bog im dal sreču i zdravlje..
S ovim se u potpunosti slažem

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
I ako ih platis zarada je solidna, po trenutnim cjenama kod mene to je cca 50 eura ciste zarade a dva metra drva, cak i na terenu gdje oni rade, moze se napraviti stvarno bez nekog napora pogotovo ak to radis svaki dan pa ti pređe u rutinu

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Dva metra bi i ja mogel napraviti na solidnom terenu koji sam zadnji put u šumi na vožnji bil, a hodal jesenas kad sam kestene bral.

milanf

Aktivni član
Tu od
22 Sij 2022
Poruka
95
Ovo je oko 2 radna sata bilo, hrpa dvometrica sada ceka frajera sa LKT-om koji radi u blizini da mi dofura do kuce...
Inace, to cistim na tudjoj cestici nakon sta su profesionalci zavrsili. Ostalo je nakon njih cca 20-25 m drva i grana iznad 8 cm debljine

Uglavnom, pilu echo501sx, proturezne hlace i najkorisniji alat koji sam ikad koristio s drvima, fiskars lt6, sam otplatio drvima s ove cestice sa ulozenih 20-ak radnih sati.
(6 kanti aspena sa akcije tek trebam otplatiti
IMG_20221106_145402.jpg IMG_20221106_145539.jpg

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,905
..zivjeli su duže bili zdraviji..itd...
Ne bi se baš složio,ljudi su prije manje živjeli,naročito u periodu do 70-tih i 80-tih godina. Nije bilo hrane u izobilju ko sada,a i medicina nije bila ko sada.

Mi kaj se bavimo profi šumom znamo kakva je to muka, nije to šetnja i iskanje vrganja po šumi pa se zmučiš kaj nemreš hbreg hoditi.
Ti barem jeger pečeš 😉

Najnoviji postovi

Na vrh