• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
A joooooj, pa di si ti smilan? Ja bar idem u šumu, a ti na rub šume, znači u prednosti sam👍kad budeš u šumi pokaži sliku. A ne na rubu šume.
Hvala na pitanju. Ja neidem u šumu kad nije dobro vrijeme. Za određene poslove treba birati vrijeme. Znam da to za mnoge nemoguća misija. Ali čovjek treba da ima svoj izbor kad mu se šta radi.
Evo upravo ulazim u garažu I lagano započinjem radni dan u 10h. Nastavljam svoje. 20230227_101433.jpg

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Nadjoh sad u radionici pa se setih da slikam da vidite sa cime ljudi rade. Inace su ovo delovi od dve razlicite koturace.

Prilozi

• IMG_20230227_123054_1.jpg
    IMG_20230227_123054_1.jpg
    40.7 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20230227_123100_1.jpg
    IMG_20230227_123100_1.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20230227_123115_1.jpg
    IMG_20230227_123115_1.jpg
    47.8 KB · Pregleda: 40
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Mislim da je vrijeme da postanem profesionali šumar, ovo mi nije više zanilljivo da sam profesionalni pomoćni šumar🙂
Pa tak da se spremam polako🙂👍🍺

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Iskaču mi brojni radovi iz šume, pa ih malo pogledam. Motorki ima na fotografijama više nego drveća za rušenje, odlično imamo respektabilno visoki standard. Ima se, može se, generalno napisano, nije u nikoga osobno uperen vrh strelice.
Bojim se da moji roditelji nikada ne bi imali svoj krov nad glavom, bez tolikih motorki huskvarni, štilovki. Oni su, mama i tata, kao tridesetgodišnjaci hrastove za rušt krova kuće porušili ručnom pilom, klečeći pokraj hrastova. Izvlačili su ih iz gudure unajmljenom konjskom zapregom. Hraste su muževi dizali na ruke i raspilili ih na traktorskom cirkularu. Grede, ruženice, štaflini, letve, daske, sve je hrast raspiljen, dizano na ruke, na traktorskom cirkularu. Bilo bi mi jako zanimljivo gledati sve moderne operatere huskvarni i štilovki kako bi iz tih starih letvi danas izvadili čavao, ili još bolje kako bi novi u njih sad zabili.

I drva smo kurili, potpiljena ručnom pilom i rušena sjekirom.
Ovo danas uz časne iznimke je kao prostituiranje na račun šume, puno buke, jako malo nove nauke.
Pravila i onako ne vrijede, jer moj visi u lijevo, tuđi stoji uspravno, ma mislim hrast prije rušenja, pristojan sam... Recepti nisu jedinstveni, odluke se donose na licu mjesta, točno tako kako to radi forumaš @Ghost, on je jedinstveni i jednostavni "učitelj", gospodin, zna i kapa mu do poda.
I ovo je samo moje osobno mišljenje!

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Oho!
Tvoji su imali cirkulare!
A nekad se upotrebljavala planjkača i bradva!
A kovane čavle vadim iz građe od prije 1820 g. jer je tada kuća završena

Na vrh