Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Ma svigde je skup, u cijelom svijetu.
Par kuna razlika nekad, ali nekad.
Par kuna razlika nekad, ali nekad.
Bolje da stavi pivu unutra hladiti umjesto gorivaHalo šefe,pa ti si poslikal gorivo v frižideru. Čemu panika🤔
ja mogu reći u svoje ime barem što se tiče oštrača, nisam baš bio oduševljen oštrenjem na njega i uvijek sam radije oštrio turpijom, onda sam u lidlu naletio na ovoga za nekih 160-170 kuna, reko jbmi se ak mi se ne bude svidio da ga i bacim za te parenakon par oštrenja dok sam se malo privikao na njega sada mi je sasvim dobar...od malo kvalitetnijih sam nalazio oregon za cca 200 eura a to mi je malo previše, ovo što si linkao mislim da ću ga ubrzo naručiti, hvala za link
što se ubodnog reza tiče, nisam siguran što kaže struka ali po mom iskustvu bitno je da ne bude niži od zasjeka i da ne bude viši od završnog, po meni idealno je ako je u ravnini sa završni.
Ali imam,,,"prigovor" u vezi kajli, po kajle se ne ide, kajle i sjekira moraju biti pored panja, čim lanac uđe u drvo toliko da kajla može neoštećena uć i da ne udara lanac tada se zabija, ne silom, tek toliko da je tu, da drži drvo da stvarno ide u željenom smjeru, odnosno da mu ne da da ide kontra, dalje kako režeš tak pomalo nabijaš kajle, kad odrežeš do kud hoćeš/smiješ tek tada vadiš motorku i obaraš stablo.
Najljepše zahvaljujem na komentaru i skrenutoj pažnji na nepravilno rukovanje kajlama.
Je, kad si ju zabil z krive strane 🤭u zadnjem drvu di sam koristil kajlu, opalo je preko kajle...
Moj post je bio šala, nadam se da si tako i shvatio. Sto se smijanja tiče mislio sam na trgovce i industriju jer oni od nas svih bedake delaju. Aspen mi sve nekako vuče na električne aute. Izvana superekologija dok malo ne zakopas lopatu dublje. Pa za jednu bateriju u autu se potroši vise nafte nego auto potroši u par godina…. A govorimo o ekologijiMene to opće ne jebe kaj mi se smiju, ja kupujem za svoje novce, delam kaj hoću.
Teško je ljudima dokazat neke stvari, jer su zapeli u 1974 godini. 👍Svi gledaju samo na zaradu i profit, dalje od toga ne vide. A šuma je i za opuštanje, rad iz ljubavi u njoj, ali ali, to tu ne prolazi.
Sranja se događaju i najboljima i najvještijima...na nama je da tu mogućnost svedemo na minimum ali ipak nikad ne možeš biti posve siguran jer ne znaš što je u drvu. Meni je prije 10tak dana topola zacvikala vodilicu da sam jedva oborio stablo sa drugom pilom...razlog, zaboravio sam da je jbna topola u pitanju, trebalo ju je zakrenuti na stranu od pravca gdje je nagnuta,napravio zasjek, krenuo rezati od strane gdje je nagnuta i zasječem preblizu prijelomnice...i samo sjedne, pila kao da si ju zavario za stablo...jbg, trenutak nepažnje, ne zarmišljanja i eto, u tom slučaju, sat vremena dodatnog poslau zadnjem drvu di sam koristil kajlu, opalo je preko kajle... nije žvaka za seljaka...
Ne bi vjerovao kako ljudi znaju...lik kupio novh motorku, znaci covjek od 70tak godina, pilu ima godinama i radi sa njom, znaci 048 AV je kupio u trgovini novu...sad kupio ms231, objesio ju na spagu da odradi rezervar i svako malo dođe naturirati, jednom dosao i pila kak radi tak se okrece na spagi i on uhvati jednom rukom za lanac a drugom po gasu...srecom pa bio lanac bas jako zategnut pa nije odmah dobila puni sus jer bi ostao bez sakeA kak se bi po ruki porezal?