• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ne znam ali mislim da je @smilan u pravu, sto se tice blata to je 100% a vjerujem da je i za trupce tak, jedino da netko odmah iza tebe pocisti sto je izneseno/izvuceno po cesti

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Ovo za pilu na špagi je čista debilana. Ja sam pital kak se porezati ak pilu držiš s 2 ruke? Valjda zato pila ima dvije ručke🤔

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Taj ASPEN!!!!!!!!!!!
Zašto se ja moram brinuti o ekologiji?
A proizvođači istog o zaradi ............. i po epp prodaju nam sranje?

Dedo? Kad malo cugneš imaš par ruku više i ne znaš koja je prava! :hahah:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja bi sve počistili, nije probelm😉
Budem videl, od šume do doma imam 5 min, ali kad bi šlajsal imam i 20 min. Jer nemogu sve po asfaltu vozit,moram okolo.

milanf

Aktivni član
Tu od
22 Sij 2022
Poruka
95
Pa ako radis iz gusta i pomalo, onda napravi sve kako treba, a ne sad cestu rovati...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa ovo je sve iz gušta, htel sam malo raketu upregnut🙂ali bolje ne da me ne zapreju.

Evo moje vesele ekipe od jučer.
Ja bi sralno nekaj pilil, a danas baš niš nemrem delat jer je nedelja.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ne znam ali mislim da je @smilan u pravu, sto se tice blata to je 100% a vjerujem da je i za trupce tak, jedino da netko odmah iza tebe pocisti sto je izneseno/izvuceno po cesti
Svi znamo da realno sa tom mašinom nemože napraviti nikakvo oštećenje puta. Ali iz njihovog ugla gledanja to tumačenje zakona bi bilo jednostavno, da je oštećen put te bi bila čak i ogromna kazna, koja nebi bila ni usklađena predviđenim zakonom već i veća, a on kao prekršilac nebi mogao nikom da se za to obrati jer bi svako rekao, pa dali znaš šta si uradio, plati i pamet u glavu. Voleo bi da nisam u pravu za pola ovog komentara.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Najesen je v mojim goricama asvaltirani put i po glavi stanovnika skoro 1000 eura. Na kraju puta je šuma,većinom državna,ali ima i privatnih vlasnika. Niko od njih nije sudjelovao u izgradnji puta,tj.asvalta. Pa ti sad šlajsaj v breg trupce. Moreš jedino ak te nos svrbi

Markec1982

Član
Tu od
10 Stu 2020
Poruka
54
Pitanje za ghosta i ostalu ekipu,kad je zacvikana vodilica u drvu,dal onda ta vodilica pocne vuci u jednu stranu?jer meni je par puta zacvikala na malo debljim granama,pa su mi rekli da je to zbog zacvikane vodilice,stavio sam novi oregon lanac prije radova.pa dal stvarno toliko vodilca dobije da poslije vuče u stranu kod piljenja.
I kolega kupljenec koja vodilica kod tebe?

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Najčešće se to događa ako nije lanac dobro nabrušen, odnosno ako svaki zub nije pod istim kutem brušen. A pošto je lanac novi onda je definitivno problem u vodilici, izgleda da je ona dobila dosta po sebi, odnosno moje mišljenje je da je problem u kanalu vodilice, u jednom dijelu ti je širi od samog lanca iz tog razloga vodilica zapinje za drvo i vuče ti rez u jednu stranu. Još bi samo dodao svaki put kad ideš u šumu poželjno je imati uvijek sa sobom rezervni lanac i ako si u mogućnosti vodilicu, baš zbog takvih situacija, jer ako ti jako zacvika, postoji mogućnost da više ona u tom trenu ne bude u funkciji. Sve zavisi o situaciji, ponekad si možeš pomoći, ali ne i uvijek.

Posljednje uređivanje:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
...moje mišljenje je da je problem u kanalu vodilice, u jednom dijelu ti je širi od samog lanca iz tog razloga vodilica zapinje za drvo i vuče ti rez u jednu stranu. .....
Problem nije u "kanalu", nego u "obali".
Nisu jednako visoke "obale" po kojima klizi lanac. Pogledaj i izbrusi!

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ovo za pilu na špagi je čista debilana. Ja sam pital kak se porezati ak pilu držiš s 2 ruke? Valjda zato pila ima dvije ručke🤔
Jasno da je debilana, naveo sam ono sto znam da se dogodilo, naravno da se ne moze dogoditi ako se sve radi po ps-u ali koliko nas radi tako? Ukljucujuci potpuno skolsko rukovanje motorkom do koristenja zastitne opreme, ka osobno ne poznam niti jednog.

@Markec1982 moguce da bude ali i ne mora, moze biti samo ovo sto je kolega @Lee Champa rekao da se lanac isjece u vodilicu i napravi "žicu" koja onda zapinje za drvo i vuce rez u jednu stranu, a moze biti i da se savije vodilica ali to bi trebao vidjeti prostim okom da je savijena, dalje moguce da je zub istrosen vec sto je skinut cistac piljevine, moze biti da, ako ti je lanac malo vise otpusten, da malo zakace vrhovi za pilu i otupe ih, ne mora biti jako, cak i neprimjetno i dok je lanac potpuno ostar da reze suler dobro a poslje da krene zavlaciti u stranu

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,997
Na to sam i mislio "žicu" zbog koje se to događa, možda sam se krivo izrazio, odnosno trebao sam to napomenuti. Hvala kolege na ispravku.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh