• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Je mladenko ..ali njemu taj lanac ne služi za vezanje trupca za sajlu nego ga ima puno kad nema vitlo..tako sam ja shvatio..a kaljeni lanac kakvog on ima je skup..običnog bude potrgao ili mora uzet debele karike a on je pak težak

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,308
A tak sam i ja koristio dok nisam imao vitlo, sajla, skripac i lanac. I vukao sam s tim drva i nije puklo, 4,5 m trupac je izdrzao. Ak je deblji drupac je bio kraci. Vukao je uni 453dt.

Mislim da ga ova kombinacija nece iznevjeriti.

Koliko sam ja shvatio, on najprije kopca sajlu za trupac pa lanac za traktor, pa sam mu objasnio kak ja koristi i meni je bilo ok. Nije mi pukla ni sajla, ni lanac, ovaj sumarski.
Obicni lanac mi je pucao ko repa.
Ovaj moj sumarski nije neka marka i nisu karike neke debele.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Hvala svima na odgovorima. Napisali ste mi puno novih ideja i prijedloga. 😎
Dakle. Trupac kopcam sa lancom i onda za lanac kopcam sajlu i drugo konac sajle za traktor.
Svidja mi se ideja. @bane1978 o samoizradi skopca 👍
Ali da a-testirani skopec kosta 400 € ne mogu vjerovati... 🤔

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
IMG_20210224_161814.jpg pogledaj iznad koloture ovaj lijevo, takav si napravi glodalicom, uzmi 12 mm gibnja i zažari i otpusti ga, onda izbuši fi 40, zatim ovo za kanal i na vrhu rupa za vijak. IMG_20210224_161840.jpg
Dva klizača kupljena dva pravljena. IMG_20210223_112938.jpg
Možeš završiti sajlu ovako valjak unutar u konusu istokariti i onda nabiješ trn.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ma ima i jeftinijih,od onog u linku,ono mi je prvo upalo u oko,ja sam jednom prije 4-5 god gledao i mislim da je 5 t bio oko 70tak eurića,ali mi se i to činilo puno,pa sam napravio samoizradu kako sam ti opisao,još ću da ti ga sliknem i nije me ništa koštao(donacija firme),ali je za moje potrebe nepoderiv (y) 💪

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Pozdrav svima. Imam jedan izzazov...
U sumi koristim lanac za kopcanje trupaca i za produzetak sajlu, jer nemam vitlo.
Kako spojiti lanac i sajlu? Sad imam ovako na slici, sraf je M10 i savine ga. Deblji sraf ne ide u glid lanca. Kakav prijedlog...?
Evo ti sliku moga nepoderivog škopca IMG_20230329_201635.jpg IMG_20230329_201625.jpg

IMG_20230329_201615.jpg

Znači umetneš sajlu i lanac i rukom zavrneš maticu da je razmak čim manji i nema savijanja vijka

Najnoviji postovi

Na vrh