• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
@JoGre to je original Goldoni prikolica za frezu, samo je malo dorađena. Osovina je pomaknuta malo nazad, okrenut dif, veće gume al na original felge i stavljen reduktor da je pogon uparen...ako ti nije bitna širina ko meni kupiš original i bolje je nego kemijat, mene izašlo sve skupa oko 1000e s time da sam sve sam radio, racunaj da ovakva prikolica kosta oko 700e...znaci 1700e a za 2500-3000 imas klasicne pogonske nosivosti 2,5tone e onda si miran ovdje ipak treba pazit koliko je gore i kako se koristi, al ja sam zbog dimenzija moro sam se snalazit
20230403_174102.jpg 20230403_174141.jpg 20230403_182151.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Upravo tako, previše siguran u sebe, na taj način kako je on radio se ovakve stvari često događaju, ne vidi se snimak do kraja, al pretpostavljam da nije došlo do ozljede, a moglo je vrlo lako.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Nije. Mali je bil cijelo vrijeme v korpi. Dela ko zmaj,a nema 50 kil v njemu. "Gorivo" je pobral ovaj sjedi iza njega😪

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Njegova funkcija je da im nosi "gorivo"
Nebi baš rekel, vidiš da on jedini sa slike radi.
Onaj je nabil kapuljaču na glavu, a ovaj drugi igra đepni bilijar....

Tu kod nas ih je bilo dosta i videl sam da su ioh uvijek dopadali radovi koje naši nisu htjeli raditi..... ali sve manje ih je...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Tu kod nas ih je bilo dosta i videl sam da su ioh uvijek dopadali radovi koje naši nisu htjeli raditi..... ali sve manje ih je...
Kod nas u VŽ ima več jako puno tih stranih radnika, a sve više viđamo i njihove supruge i/ili djevojke.
Ovo što pišeš je naša sramotna istina.
Vidio sam na svoje oči na putu v gorice, radili su popravak kanalizacije na kolniku. Četiri (4) naša domača radnika su "igrala đepni biljar" kako je to bilo sad i napisano, a samo je jedan, jedini i sam radio takav strani radnik. S žabom je vibrirao kanal koji su trebali zatrpati poslije zamjene cijevi. Bilo je ružno za vidjeti tu scenu na cesti, mi smo s autima stali, on je sam radio kao mali mrav, a naši su se kesili kao budale sa strane. I naravno da bi naši trebali primiti barem 50% veću plaću od "malog mrava". Dok smo takvi kakvi jesmo ne bi nam škodila jedna "atomska" za vrat, jer nas takve svijet ne treba.

Ovo je moj osobni stav, radi odnosa prema tim mladim stranim radnicima, od strane naših pametnjakovića.

Najnoviji postovi

Na vrh