Vele ljudi da pametniji popustiView attachment 59646
Dok ti alat sam.kaze da je dosta za dns...nista neocekivano...klimal se je dosta dugo...sad je ipak popustil...
Vele ljudi da pametniji popustiView attachment 59646
Dok ti alat sam.kaze da je dosta za dns...nista neocekivano...klimal se je dosta dugo...sad je ipak popustil...
Bas mi je danas susjed pričao kako su oni platili visemetricu bukve i graba oko 1000€ sa prijevozom. Kad sam čuo, rekoh sebi i hrast bu bio dobar 😂😂Budi sretan s cijenom...ja sam 10ak m3 grab i bukva platio 750€...nisam imao drugog izbora jer na sumariji nije bilo...digli su cijenu u pm...
Ja sam čuo za taj pojam, šumska mjera, i tih 20cm je zapravo za šupljine koje su između metrice. Naravno da je to vanstandardno i da se metrica podrazumjeva kako si napisao@llmb0611 prijatelju odakle ti ideja da je metar drva 1,20? metar drva je 1×1×1 metara drva ukjučujući prazni prosor, zato se i zove prostorni metar, ako kupuješ drva bez prostora onda je to kubik i onda se svaki komad zasebno mjeri i računa kubikaža. Ako su metrice kraće to je nešto drugo. Ako misliš da iz šumarije za 10 kubika plaćenih dobiješ točno 10 kubika u zabludi si.
Što se tiče cijene...jbt led pa ja onda džaba radim.
Sve si to lijepo naveo. Sve je to jasno ali postoje mudrijaši koji misle da da to može i drugačije. Ja imam jasan stav i dogovor, ko misli drugačije onda je osim mene.Čuo sam i ja, ali od davnih dana to ne postoji, barem ne u mom kraju, ali tada nije postojao VMO, postojali su kirijaši koji su konjima izvlačili drva iz šume na ceste pa se kupovalo, kao i sada, tko ima bolju vezu ili više sreće je mogao dobiti na taj način, danas ja kad dođem u šumu i natovarim moju čezu koja je 5,2 m duga, na nju natovarim 1,95 metara visine već mi prigovara šumar da imam više od 10 metara, a onda bi po toj logici trebao ta drva dovesti nekome pod 8 metara? Ima nas svakakvih, ima nepoštenih prodavača drva neću reći da nema, ali ima i bisera među kupcima. a kome dovezem drva, naravno da za svoj novac svatko može reći da mu se drva ne sviđaju, ali to mi možeš reći prije nego što ja drva istovarim, možeš mjeriti, možeš brojati, prigovoriti što god, ako ne paše ja drva vozim dalje, ti tražiš drugog dobavljača i sve super, ali nemoj brate kad ti istovarim drva onda mudrovati kako sam te zajebo...ili par tjedana ili mjeseci kasnije