• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
490
Koji maksimalni promjer trupca možeš rezati sa ovom kombinacijom?
Vodilica je 105cm ali ne ide sa ovom kombinacijom vise od 90 cm

citiram sliku gdje je planjka na prikolici , koliko je duga prikolica a koliko planjka ?
Prikolica 2,5 planjka 4,5m. Moram priznati da smo se kolega i ja otelili dok smo utovariti svakome po jednu planjku. 10x70,450cm

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Prikolica 2,5 planjka 4,5m. Moram priznati da smo se kolega i ja otelili dok smo utovariti svakome po jednu planjku. 10x70,450cm
E tu aam te čekal..drugi put pozovi forumaša iwanho koji je rekao da dizalica nije dobra iza jer nemreš utovatiri duge komade...da se i on oteli ....
.dizalica naprijed gleda a vi se telite...daj napraviti još jedno ležište da je možeš preseliti iza ...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Priznam, pogriješil sam. Da je dizalica otraga mogel bi planjke šlajsat iza prikolice i nebi se otelili z utovarom. Doduše šlajsat bi mogel i bez prikolice, ali koga briga. 🤭

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
490
E tu aam te čekal..drugi put pozovi forumaša iwanho koji je rekao da dizalica nije dobra iza jer nemreš utovatiri duge komade...da se i on oteli ....
.dizalica naprijed gleda a vi se telite...daj napraviti još jedno ležište da je možeš preseliti iza ...
Ma kran je odradio velik posao, planjke smo kranom digli na prikolicu na stranice. Jedino je bila muka potezati ih i smjestiti u prikolicu. Mislim da ima svaki varam 250 i vise kila
Ovaj moj kran je relativno kratak pa mu je to veći problem nego pozicija po mom mišljenju. Nešto ovako bi bilo puno bolje

Prilozi

• IMG_3621.jpeg
    IMG_3621.jpeg
    34.1 KB · Pregleda: 32

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ma kran je odradio velik posao, planjke smo kranom digli na prikolicu na stranice. Jedino je bila muka potezati ih i smjestiti u prikolicu. Mislim da ima svaki varam 250 i vise kila
Ovaj moj kran je relativno kratak pa mu je to veći problem nego pozicija po mom mišljenju. Nešto ovako bi bilo puno bolje
Nemoj gledati preko ograde..gledaj kako da maksimaln iskoristiš oko kaj imaš..Ja bi npr naslonio ovako kao na slici uz pomoč dizalice a onda gurtu pa za drugo drvo i poteži traktorom .

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Još jednostavnije je gurtu (može i lanac) na kran i za za drugu stran planjke. Navleče se na prikolicu samo tak, bez manevriranja traktorom.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Jednostavna rješenja su uvijek nabolja. (y)
Ne volim sajle (frču se i pikaju kad ostare) pa razmišljam, bi li lanac ili gurta bili dobra zamjena za sajlu.

Najnoviji postovi

Na vrh