• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
724
Jasno sam napisao, što sam radio i sa kojom motorkom, nema razloga za nepovjerenje, u krajnjem slucaju sve je lako provjerljivo.Kroz nekoliko dana opet ću piliti visemetricu na metricu, kalati je i sloziti tako da ...Moja motorka je original, nista nije mrdano po njoj, ali u specifikaciji je navedeno da u odnosu recimo na 372 xp, ova moja znatno brze okrece lanac i to bez ikakvih posebnih modifikacija, i samim time ima i veću brzinu piljenja...A što se tiće konteksta starosti, pa moja stihl 075 iz 1968.g pojede 3 tvoje za dorucak, tak da je to sve relativno kad se usporeduju kruske i jabuke i starost, necija :ROFLMAO:

Posljednje uređivanje:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,805
Uopšte nisam rekao niti napisao da tebi ne vjerujem. Tebi vjerujem ali ne onim koji su nekim predhodno komentarima rekli duplo više režu u odnosu na moj podsavljini komentar koji je bio isto od 2,5 do 3 metra na furke. Iz tvog komentara je približna količina.
Sve brzine okretaja, snaga i potrošnja se sumiraju u učinak. Mnogo puta sam naveo da su to male razlike. Djeluje to sve drugačije ali u učinku nema puno razlike. Neka je brža pa se guši ili pada broj obrtaja, druge rade malo sporije i imaju bolji kontinuitet, sporiji okretaji i zubi više kidaju jer imaju više snage.
Sve je to kao i rad strugom veća brzina mnji špan ili mala mala brzina a veliki špan.

Najnoviji postovi

Na vrh