• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Mislio sam al ti je to problem, i to veliki, jedno izračunaš a drugo dobiš, pa ti se kora oguli kod pada, pa granje se slomi, jednostavno nisam baš mogao. Nisam baš ovaj put bio fizičar.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Pošto je danas Nedelja i niš se ne dela samo sam se provozil sa raketom do druge šume, tu je samo neka gacija uz potok, ima ljepih komada za zrušit, pa bum to možda malo počistil. Al to je sve u trnju, to je za poludeti.





 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Predpostavljam jer ne držiš karnister pravilno.
Kak ga držiš kod naljevanja?
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Držal sam ga kak treba, al je problem kaj je od ulja ona folija ostala na kanistru, nisam ju skinul nek ju samo zbušil sa prstima, i sad kad tak pretačem okolo mi šprica. Jer ne stignem to strgat dole.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,390
Krivo. Zato te to @MUHA i pita.
Iz punog kanistera točiš tak da mu je čep na vrhu. Onda nema "pućkanja" ni špricanja okolo.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
@Kupljenec sad bum mrvicu pametniji ;)

Tak se toči iz karnistera i nema podlevanja, kad uhvatiš rutinu ni ljevka ti ne treba i rupice pogađaš bez greške.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Ja ju imam jedno 14 godina, na njoj je još sve orginal osim mača. Prošle godine se raspala zvijezda pa sam morao uzeti drugi.
Pošto je to lagana i nejaka motorkica, ja sam sa njom i više nego zadovoljan s obzirom kaj sam sve radio sa njom.
Kakvu vodilicu imaš? Kaj bi mogla gore malo veća?
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,665
Nisam uzimal niš veću vodilicu nego kak je orginal. Pasala bi joj možda čak i manja zbog same snage motorke.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Meni je sused rušil hrast koji je na panju bil 125 cm, a mač na pili 45 cm, ali pila jača od moje. Kad sam ga raspiljaval, nakon kaj sam zapilil za duljinu vodilice, prvo sam taj dio otkolil i onda nastavil piljenje. Znaš kak se veli: "svaki ptič se svojim kljunom dosta najede, kakav god kljun bil". Tak je i salatom, samo se treba prilagoditi onome kaj imaš.
Moja pila ima 3 kW i 45 cm mač joj je na gornjoj granici. bolje bi bilo da je kraći (npr. 40 cm), ali s takvim sam je kupil.
 
Na vrh