• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,371
Par puta mi se desilo da sam krivo procjenil kam drvo (rušenje u vegetaciji) visi pa mi je primilo lanac pile. Zato sam počel koristiti kajle. Ako nemaš plastične/aluminijske dobre su i drvene, a i ne koštaju puno. ;)
 

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,044
Drvo moze pasti kuda god. Treba dobro procijeniti kuda visi i kuda mu je glavnina krosnje.
Ne mora znaciti ako malo visi nizbrdo da bude i palo nizbrdo.
Ovisi o krosnji kamo se ona razrasla.
Obicno su krosnje jace prema juznoj strani ali ni to nije pravilo.
Ak nisi siguran kamo ide, ti nju potkajlaj pa bude nova pila ostala doma čista u kredencu.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Nova pila je još doma😉jer nevidim kaj bi znjom kad ide sve zi starom😉
Ma ja sam na operzu stalno, al kajle bi mogel nabavit svakak, sutra pem odma pogledat ak bum kaj našel. Baš imam dost kaj vesiju prema jarku.
 

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,633
Eh to znam da se po vetru ne ruši😉
ne treba za ovakva stabla neki vjetar, pogotovo u vegetaciji...ja nikad ili barem jako rijetko rušim bez kajli, isto tako rijetko kad obaram drvo na stranu gdje visi, jedino ako baš nemam izbora.

Što se kajli tiče ja sam naručivao iz...ako se ne varam, Croatia promet, Ugoplast klinovi, 19cm mislim da je bilo 46 kuna komad i odlični su.
 

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,371
Nabavi si Ugoplastove kak ti kolega Ghost veli. One ne pucaju, a za ostale nisam baš siguran. I ja sam prvo kupil Husqvarnine, ali su fletno spucale. Poslije sam nabavil Ugoplastove i one su ok. Tu je na forumu nedavno bila rasprava o kajlama i svi su se pohvalno izrazili o njima.
 

Entuzijast

Aktivni član
Tu od
18 Sij 2014
Poruka
206
Za ova drva bolje da si aktivirao 555ticu ona to pojede za čas . Otkad mi ona radi 137ica samo odmara odreže di koju bazgu ako smeta za traktor s njom kad režem ko da stojim u mjestu;);) Mi ovih 2-3 dana izvlačimo na lager nekih 100 - 130m3 i morati ću ja okinuti koju slikicu da se malo hvalim:):) Odoše leđa u k....
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Je mogel sam, ali mislim da budem za koji dan jer još moram rušit, onda ona ide u pogon, a i za ovu malu imam 3 lanca oštra, 1 novi i novu vodilicu, al za naša leđa nažalost niš nema. Nadam se da za vikend ide 555 u pogon ak nebu kiše, tj ide 100%🙂
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,293
Ja mislim da sam onda sutra u rušenju celi dan🙂joj kaj sam vesel😉
Ali evo niš bez godišnjeg, neko uzima godišnji za odmor, more, Tenarife, Fiji, Bora Bora, Zanzibar, a ja za šumu.
 

Najnoviji postovi

Na vrh