• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,668
Da li znaš ili ima neki video gdje je lijepo i jednostavno obješnjeno kako isplesti sajlu da se dobije oko na kraju sajle
Koristim za to žabice,ali imam doma jednu sajlu koja je ispletena i to super izgleda
.
Neznam kako ide prevod i objašnjenje dali je dobro. Bio je jedan na naški jezik ali nema.
Jedino da ja to izvedem i snimim. 20240423_131541.jpg
Evo gdje je upleteno mjesto spajanja dvije sajle ili mjesto prekida. Ovo je vidljivi nastavak, obično ide kad se prekine veća dužina a to treba odraditi u šumi, da se završi posao i slično. Postoji i drigi način koji je nevidljiv, koji zahtijeva 5-6 sati rada. Taj način se radi kad su u pitanju ozbiljnije dužine, kad su sajle nove i trebaju dugo da služe. Nastavak ide recipročno precniku za 14 mm sajlu ide preklop od 14 metara, gdje se nalazi 12 vidljivih tačaka nastavka. 20220825_120950.jpg
Ovakvom izvedbom se takođe može sanirati kad pukne jedan od strukova u sajli.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,557
Ja sam danas probal uplesti plastično uže i nije mi baš išlo, ovo sa sajlama nisam pokušavao još, nemam s čim potrgati duplo prešanu na sreću :ROFLMAO: . Ovu običnu kad potrgam obično ide u smeće jer nisu baš neke kvalitete.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,668
Upletanje traži vještinu, a pogotovo imati strpljenja to raditi. Kolika je opravdanost. Ako od 70 metara i pukne pola možda se ne isplati, još ako nije neka sajla. Ali recimo kod mene od 150 ili više i kad pukne na 50 jebiga isplati se. Ili recimo primjer naručim sajlu od 150m il više, čovjek donese samo 100m ko nova, cijena 1m-1€ nemogu pustiti te mu poručim još jedan takav da donese. Naravno kad stigne ja ću ih sastaviti i miran sigorno 4 sezone. Meni je to isplatno.

Na vrh