• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,974
Kod nas je u sumariji hrast i jasen oko 30 e po kubiku, grab i bukva su oko 35 e po kubiku. Prijevoz je lani kostao 120 e za kamion sa 10 kubika. Prijasnjih godina je prijevoz bil 600 kn pa 100 e ..
kod mene toga nema...ja mogu dobiti samo 10m3 za 800e...nemam drugih opcija...nevjerojatno kako deru di mogu...a dopelal mi je bukvu niti 30km...privatne osobe kod mene od šumarije ne mogu dobiti drvo...

Marko1986

Iskusan lik
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
912
To mi nije jasno, kak ne vrijede ista pravila za sve ispostave Hrvatskih suma??? Kak ja mogu dobiti, a ti ne??
Kak taj privatnik moze dobiti, a ti ne?
Gadna muljaza neka.
Kod nas je malo problem dobiti cisti grab i bukvu, to ide ovima s poznanstvom. Ali mijesano grab hrast, bukva grast, cisti hrast ili cisti jasen mozes dobiti bez problema.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,217
Eto i moje sirotinje 10m3, kupljene u šumariji (320e s prijevozom) , nakon godinu dana čekanja...
Ječer pošlajsano i rasliljena većina, danas dogotovljen
View attachment 79932
Nisam znao za ovu metodu bušenja drveta da bi se provukao lanac.
Svaka čast na patentu.

• Like
Reactions: ZJ

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,818
@Marko1986 ne znam odakle si, ali ovo je rvacka.
Moje selo graniči sa 3 šumarije, odnosno ispostave...ili kako već, znači ne da ne vrijede ista pravila nego niti cijene nisu iste, svaki šumar/lugar ima svoja pravila, svoj sistem izmjere, svoj izračun...i tak

TangoM

Član
Tu od
7 Lip 2020
Poruka
76
To mi nije jasno, kak ne vrijede ista pravila za sve ispostave Hrvatskih suma??? Kak ja mogu dobiti, a ti ne??
Kak taj privatnik moze dobiti, a ti ne?
Gadna muljaza neka.
Kod nas je malo problem dobiti cisti grab i bukvu, to ide ovima s poznanstvom. Ali mijesano grab hrast, bukva grast, cisti hrast ili cisti jasen mozes dobiti bez problema.
Hrvatske Šume su državna firma, imaju svoj pravilnik sukladno svim zakonima ove države.
Ovo šta se provode kaubojski zakoni po kako kojoj županiji, općini i kako to već ide je stvar pojedinaca i grupa koje to tako rade - dok ide jer im se može.
HŠ su jedan od najkorumpiranijih resora ove države. Tu ne treba ni Google ni, privatni detektiv da ovo istraži.

No, ako odeš jednom sam i dobiješ odbijenicu ili opravdanja ovakva ili onakva, slijedeći puta dođi sa odvjetnikom i vidjeti ćeš kako se 20m3 doznaka dobije isti dan, sa svim papirima, uplatnicom i šumarom koji narednih par dana lupa stabla za rušenje sa svojim željeznim pečatom i obilježava sve sa fluorescentnim sprejem.
Nakon toga ti više neće biti potreban odvjetnik nego ćeš na zahtjev dobijati ono šta te sljeduje po zakonu.

Najnoviji postovi

Na vrh