Hehehe , meni kažeš da pišem , pa ja pišem kao vi svi zajedno i još duplo , več me stid :lol:
Ma šalim se , meni nije teško nešta napasiti o traktorima.
Evo par riječi o traktoru Hurliman 85 KS , proizveden prije 3 godine.
Danas mu je bio veliki servis na 1500 radni sati ( iako ima 1200 ) i serviseri iz TrgoGea-e kažu da mi je traktor ful očuvan i u dobrom stanjnu. Traktor je imao problem sa curenjem ulja na spoju mjenjač - hidraulik kada sam ga kupio , serviseri su to sredili na taj način da su skinili hidraulik i stavili novu " diht " masu , locktite ili silikon. Ulje je prestalo curiti i više se taj problem nije pojavio.
Nakon 300 radni sati rasklimao se naslon na sjedalu , još uvjek se koristim sa tim sjedalom ali klima i škripucka . Zdogovorio sam novi zračni sic pa če i to biti tip-top.
Pregorile su dvije kontrolne sijalice koje signaliziraju da je kardan uljučen i da je prednja vuča uključena , to je danas riješeno.
Traktor je jedan puta zaglavio na anlaseru i nije se dao upaliti , tek kada sam malo okrenio radilicu anlaser je popustio i traktor je upalio , od onda se to nije nikada ponovilo i tu nisam ništa popravljao.
Redovito se mora podmazivati ručica mjenjača inače jako teško ušaltava u brzine , kada je podmazano onda je sve 5 , svaki 100 sati obavezno se mora podmazati.
To bi bili problemi sa traktorom do sada.
Potrošnja dizela mu je očekivana i zadovoljan sam sa tim.
Motor ne troši ulje , mjenjač je potrošio 5 litara na 1200 sati.
Traktor je mrtav na niskim okretajima , ispod 1300 0kr/min je mrtav dok je na 1600 okretaja nezaustavljiv ( skoro :wink: )
Traktor ima jako malu težinu ( manju od 2900 kg ) i jedino na to treba obratiti pažnju ako se kupuje isti , Zetor od 85 KS ima sigurno 4 tone za usporedbu.
Eto to je na brzinu...