• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rangiranje traktora.

M

Mister x

Guest
Zamolio bih forumaše da se izjasne o traktorima, što se tiče dojmova potrošnje i eventualne mane traktora.
Navedite sve što Vam padne napamet od kaj ja znam, česti kvar kod zetora.... ili prevelika potrošnja.
 
R

Ratarko

Guest
Oprosti ali nisam razumio pitanje , jeli misliš na sve traktore ili na Zetor ( njega si spomenio )
 
M

Mister x

Guest
Eto ovak ti recimo koristiš Zetor pa se malo raspiši o njemu recimo koja mu je mana a koja prednost u odnosu na tvoj drugi traktor.
Krki ima Ursusa .... itd
Mario ima 1,2 ili čak 3 pa se on bude najviše raspisao.

Eto npr. Ja imam Porshe Junior i preslab je za moje brege a muči ga paljenje po zimi jer ima samo jedan cilindar bez obzira na grijač.
Isto tako je prelagan da diže nešto sa hidraulikom. idealan je recimo za spojiti nekakav pomočni stroj na kardan jer mu je potrošnja 20 litara na recimo 80 radnih sati (troši ko upaljač).

Jako je dobar za šumu jer je uski i nema kabinu.

Eto!

Pišite ljudi zato se zove forum....
 
R

Ratarko

Guest
Hehehe , meni kažeš da pišem , pa ja pišem kao vi svi zajedno i još duplo , več me stid :lol:

Ma šalim se , meni nije teško nešta napasiti o traktorima.

Evo par riječi o traktoru Hurliman 85 KS , proizveden prije 3 godine.
Danas mu je bio veliki servis na 1500 radni sati ( iako ima 1200 ) i serviseri iz TrgoGea-e kažu da mi je traktor ful očuvan i u dobrom stanjnu. Traktor je imao problem sa curenjem ulja na spoju mjenjač - hidraulik kada sam ga kupio , serviseri su to sredili na taj način da su skinili hidraulik i stavili novu " diht " masu , locktite ili silikon. Ulje je prestalo curiti i više se taj problem nije pojavio.
Nakon 300 radni sati rasklimao se naslon na sjedalu , još uvjek se koristim sa tim sjedalom ali klima i škripucka . Zdogovorio sam novi zračni sic pa če i to biti tip-top.
Pregorile su dvije kontrolne sijalice koje signaliziraju da je kardan uljučen i da je prednja vuča uključena , to je danas riješeno.
Traktor je jedan puta zaglavio na anlaseru i nije se dao upaliti , tek kada sam malo okrenio radilicu anlaser je popustio i traktor je upalio , od onda se to nije nikada ponovilo i tu nisam ništa popravljao.
Redovito se mora podmazivati ručica mjenjača inače jako teško ušaltava u brzine , kada je podmazano onda je sve 5 , svaki 100 sati obavezno se mora podmazati.

To bi bili problemi sa traktorom do sada.

Potrošnja dizela mu je očekivana i zadovoljan sam sa tim.
Motor ne troši ulje , mjenjač je potrošio 5 litara na 1200 sati.
Traktor je mrtav na niskim okretajima , ispod 1300 0kr/min je mrtav dok je na 1600 okretaja nezaustavljiv ( skoro :wink: )
Traktor ima jako malu težinu ( manju od 2900 kg ) i jedino na to treba obratiti pažnju ako se kupuje isti , Zetor od 85 KS ima sigurno 4 tone za usporedbu.

Eto to je na brzinu...
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
To za podmazivanje mjenjača nisam čuo, što točno podmazuješ?
 
R

Ratarko

Guest
Podmazujem ručicu mjenjača , tik ispod kabine na ulazu ručice u mjenjač , ima mazalica i podmazivanje je obavezno. Dok to nisam otkrio več sam mislio reklamirati kvar na mjenjaču jer se jako teško " šaltalo ".

Zar nije tako i na tvom traktoru ?
 

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
3,041
Ima 1300 sati i šalta se dobro, provjerit ču sutra to!
 

igor_peradar

Član
Tu od
24 Sij 2007
Poruka
277
Moj zetor i IMT_ac 539 rade bezprijekorno, pošto ih i ne koristim previše
Kod zetora sam imao problem sa strujom koja se vuče još i dan danas al najviše su za to zahvalni mišeki i štakovi koji su fino ogulili par žica.
Nikad nisam sa njim imao problema ni kad je jako zima, ni u ljetnim vručinama samo toči i deri.
 
B

Bobo

Guest
Za mene i moj kraj, je IMT zakon za manje povrsine (do 60-70 jutara) preko je tu DEUTZ, MASSEY i njima slicni...
 
G

Guest

Guest
da prvo prokomentiram bobu (vjerojatno budemo i ovdje nastavili rat s farmphoto-a oko toga) za mene i moj kraj je imt zakon u vremenu provedenom u popravljanju. ovak imam 533 tast je prvi vlasnik ima origigi 2700 rs i svako malo moram nesto po njemu sarafiti a motor izgleda ko da sam ga okupal u uljnoj kupki. jedino kaj je dobro kod njega da ne treba puno alata za popravak tj. par kljuceva , sarafciger, brifer i jedan dobar cekic (od barem kilu, kilu i pol). ima on i svojih dobrih strana ali kako sam radio i s nekim drugim traktorima nisam bas njegov obozavatelj jer znam da ima i puuuuuuno boljih traktora i odmah bih ga mijenjal za jedan dobar ihc npr. 523 ili neki drugi od te serije.
 
B

Bobo

Guest
Cuj, kao sto sam i tamo napisao, IMT je za svoje novce nesto najbolje sto se malom seljaku moglo desiti, jer je jeftin za popravak a i dijelovi su jeftini... sam si napisao da i na MF pasu dijelovi od IMT-a... ali dok nadjes MF koji je i donekle dobar, necekat ces se.

Cuj, kod mene je zemlja lagana za raditi i nema potrebe za nekim skupljim i jacim traktorima, osim za ljude koji rade preko 100 jutara...

Usput, ima te na torpedo forumu na jednoj slici...
 
B

Bobo

Guest
Kako sam vidio na farmphotu na temi rakovica 120, napisao si da si na jednoj slici ti u traktoru, a na slici u torpedo forumu ovdje je isti tip, ili je jako slican...

mozda ja nisam nesto pohvatao kako treba, idem jos jednom pogledati, pa ti javim...
 
G

Guest

Guest
to ti mislis na onu sliku kod same argona Obrisan neispravan link. to ti je ZJ iz krizevaca.
 
B

Bobo

Guest
Stvar ovakva, ja sam pomijesao tebe i lika ZJ sa farmphota...

Ima tem rakovica 120 i ja sam cijelo vrijeme bio pod utiskom da si ti autor, a nisi, nego je gore navedeni "ZJ"

Evo je i slika koja govori 1000 rijeci:
Obrisan neispravan link.

Moje isprike jos jednom...
 
R

Ratarko

Guest
Ovaj Zetor mi ima nešto čudnu kabinu ?
Imamo jednoga 5211 u selu ali ima drugačiju kabinu i zadnji kotači su mi mali ili pak blatobrani preveliki :shock:
 
P

paor

Guest
kabina je Mehanika-Orašje, kod nas je u to vrijeme bila česta jer je bila duplo jeftinija od Češke, za gume i blatobran ti se čini (14.9...)
 

Najnoviji postovi

Na vrh