@ Krx požega
KRONIČNI NEDOSTATAK PRIVATIZACIJA DRŽAVNE ZEMLJE-recimo koju ste vi dole u posavini odavno riješili
Daleko si od istine prijatelju moj , daleko , možda to samo tako izgleda ali mi se borimo iz godine u godinu sa zakupom polj. zemljišta i samo lagano gubimo bitku ...
Do ove godine sam obrađivao malo više od 200 ha zemlje ali sada samo 150 ha te se ne vidi kuda to sve ide.
Zakup državnog polj. zemljišta se daje na potvrdu na 1 godinu koju se dobije u opčini te onaj tko je bolji sa načelnikom profitira
Jasno ti je da se na jednogodišnjoj potvrdi ne može planirati budučnost bilo kojeg poljoprivrednog gospodarstva.
Gadi mi se sve to skupa i tu ima toliko kršenja zakona , krađe , nepotizma da mi iole normalni ljudi ( pazi mene gdje se ubrajam
) posustajemo pred ovima što ne prezaju pred slovom zakona i zdravim razumom.
Moraš biti đubre od čovjeka te spreman na svakakve gluposti koje idu toliko daleko da se razračunava i oružjem i slične stvari.
Nije baš sada to tema ali iskusio sam na svojoj koži koliko su neki ljudi spremni daleko iči nebi li dobili tablu zemlje u zakup mimo zakona i natječaja.