Samo da vam kazem jednu stvar... Ja sam SILEDZIJA one najgore vrste. kod mene cesto puta u sarafanju radi cjev od 2m u kombinaciji s rolcangama (tanjurace, rama na plugu i opceniti veci tvrdoglaviji sarafi). Manji saraf kad ne ide, onda idem tehnikom "kljuc na kljuc" da dobijem polugu i tako radim. Taj stari super kvalitetni UNIOR kojeg spominjete je zbilja vrhunski alat, pogotovo za ovakvog manijaka s alatom kao sto sam ja (bar kad se radi o obicnom rucnom alatu)...
E, sad moja strana price. Alat koji koristim je 90% amaterski, kineski zovite ga kako god hocete. Kao sto ste rekli, od kineza makar znas sto ocekivati, nije ga steta ni prerezati i modificirati ako zatreba i da se izgubi, necu puno plakati za njim...
Od kako je LIDL dosao u pozegu, kako koji alat tamo naidje na akciji, ja sam kupac. meni koji ne pazim nit najmanje mi se pokazao za 5+ i sto je najgore od svega, nista iz LIDL-a do dana danasnjeg nisam potrgao. Sto nema u LIDL, gledam da je LUX a ako ne ni LUX, onda gledam kakva je zavrsna obrada alata, jer mi to moze naslutiti u kakvoj se kvaliteti radi.
Iz LIDL-a imam:
-Moment kljuc (isti je kao UNIOR basic, samo laserom drugo ime nakeljeno na njega i u lidlu je i vise nego duplo jeftiniji). Isproban na 10-ak vrijednosti "kilaze" s super-ultra-profi moment kljucem i ne odstupa niti najmanje. vrlo zadovoljan
- Komplet nasadnih kljuceva (oni u plavom koferu) kostali 400kn ako se ne varam, sarafam s njima sve zivo i nezivo po kombajnu, beracu, traktorima i ostalim prikljuccima i inace svemu ostalom sto zahtjeva sarafanje. jedini minus ovog kompleta je nedostatak dugackog produzetka koji sam dokupio sa strane (LUX)...
-Dva kompleta okasto-vilastih kljuceva 8-22 ako se ne varam takodjer sve zivo i nezivo sarafam. nerjetko se dogodi i cekicanje po kljucu i skakanje po njemu i takve stvari, nema da vilasti dio "zine" preko sarafa nego jede glavu vijka.
-Skripac
-Elektricna ostrilica za lanac za motorne pile
-Komplet ureznica i nareznica
Mislim da ima jos kojecega sto sam zaboravio, no nije ni bitno.
LUX alat koji koristim:
Komplet okasto-vilastih (takodjer mislim da je 8-22) i okasti 24-27
Rolcange plave boje, mislim da je BASIC oznaka. po selu s njima i cjevkom od 2m i mojim 140 kg odvrcem osovine na tanjuracama. NIKAD nikakav problem nisam imao s njima.
-komplet ureznica i nareznica
-komplet izbijaca raznih (spicasti, tupi ovakvi-onakvi)
-Metalna kutija za alat, uskoro se nadam i kolica za u radionu, ali posto radione nemam...
Imam jos razno raznog "lijevog" alata sto je otac kupovao po Madjarskoj i ja u Rumi na vasaru i tako...
Sve u sveu, ne pada mi na pamet kupovati profi alat, jer znam koliko sam nemaran a vidim da me i ovaj jeftikaner dosta dobro sluzi.