Jedan moj bliski rođak ima "čezu" iz samogradnje za prijevoz drva. Pred dva tjedna vozio ju je s registriranim traktorom i dva metra sitnih oblica na njoj (granja). Na nerazvrstanoj cesti zaustavila ga je policija i naplatila kaznu od dvije tisuće kuna za neregistriranu prikolicu. Kaznu je platio u roku tri dana pa je umanjena na tisuću kuna. Nakon cca 2- 3 tjedna na kućnu adresu dobio je rješanje prekršajnog postupka temeljem zakona o osiguranju i kaznu za neosigurano priključno vozilo u iznosu od 5000 kuna. Trenutno je rješenje kod odvjetnika i još nije plaćena kazna. I još kaže da će vjerojatno dobiti kaznu (neznam po kom zakonu) jer drva nisu bila "čekićana". Ovaj dio oko drva me toliko ne zanima ali ovo oko registracije me jako zanima odnosno kakva su vaša iskustva jer za ovako nešto prvi puta čujem. Zvao sam prijatelja u stanicu za tehnički pregled koji mi kaže da mu nikad još nitko nije došao s "čezom" na registraciju. Ja nemam "čezu" ali imam "gumenjak" koji vućem traktorom po cesti pa me zanima moram li i njega registrirati. Prijatelj iz STP mi također kaže da mu nikad nitko nije bio s "gumenjakom" na registraciji. Takkođer imam samohodnu kosilicu BCS koja ima treći stražnji kotač na kojoj se mogu voziti. Moram li i nju registrirati? Možda kao radni stroj? Ispričavam se ako nije prava grupa ali mislim da je tema jako interesantna.
Marko
Marko