• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Registracija prikolice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Onda se prvi put napravi nevješt, nisi znal da treba, svjetla imaš i ispravan si...pa ti nek pokažu članak po kojem to treba...pa da te puste.
Drugi put ih izbjegavaš...pa ponoviš priču. Imaš pravo na jednu službenu opomenu...

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Pozdrav,

da li prikolica mase 1T i nosivosti 3T mora imati zračne kočnice da bi prošla tehnički? Da li mora imati ikakve kočnice?

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
I kolka je cijena registracije traktorske prikolice, o čemu to ovisi?

Konkretnije me zanima neka manja tipa dubrava, našičanka i slično, 2-3 tone.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pozdrav,

da li prikolica mase 1T i nosivosti 3T mora imati zračne kočnice da bi prošla tehnički? Da li mora imati ikakve kočnice?

Mora imati kočnicu svakako ! Ako je dvoosovinka, mora imati kočenje na sva četiri kotača, a jednoosovinka najmanje naletnu kočnicu. Mislim da dvoosovinka mora imati zračnu instalaciju !?

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Mora imati kočnicu svakako ! Ako je dvoosovinka, mora imati kočenje na sva četiri kotača, a jednoosovinka najmanje naletnu kočnicu. Mislim da dvoosovinka mora imati zračnu instalaciju !?

Saznao sam u međuvremenu i ovako stvari stoje:

Prikolica do 3,5T NDM (najveće dopuštene mase) je kategorije N2 i mora obavezno imati samo parkirnu kočnicu. Ako nema radne (naletnu, zračnu ili hidrauličnu) onda masa traktora koji je vuče mora biti duplo veća od NDM prikolice. Ako ima radne kočnice onda ne mora.

Prikolice preko 3,5T NDM su kategorije N3 i moraju imati i radnu i parkirnu kočnicu.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Tak nekaj meni nisu u stanici za tehnickh rekli . . . Moral bum na drugom mjestu pitati !

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Pronašel sam ovaj pravilnik u kojem je, između ostalog, definirano koćenje priključnih vozila. Pogledati članke 12 -18. Nadam se da nema dodatnih izmjena (zadnja je objavljena u NN 83/2015).

Najviše volim pročitati kaj piše. U usmenim uputama često dolazi do krivog razumijevanja.
Možda nekom pomogne.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
No, ove napisane su većini čitatelja potpuno nerazumljive.
A pisali su ih najčešće oni koji u životu nisu ni vidli kak prikolica izgleda.

Hidrauličko kočenje prikolica uopće nije spomenuto.

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Točno kaj veliš. Ali zato postoji forum pa kad nekome nije nešto jasno, citira članak, navede nejasnoću i zamoli za pomoć. Vjerujem da se bu uvijek našel netko tko bu voljan razjasniti nejasnoću.
Možda postoji još neki pravilnik ili dopuna zakona? Kod nas se nikad ne zna gdje ja kaj obrađeno. No, poanta mojega pisanja je bila da ne treba uvijek vjerovati sve kaj je rečeno, nego ono kaj se može potvrditi u napisanom. Nije lako s birokracijom.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
i kaj sad , ispada da nitko nema ono iz zakona , isim onaj s akumulatorom .....s tim da ručna mora biti aktivirana iz sjedala a ni ona nije ..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puknuti kad se stalno nekaj mijenja godišnje imam 7 ili 8 registracija i svaki put malo gledam kaj je novog za traktore i uvijek je nekaj promjenjeno tak da ko će znati .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
CVH je (namjerna) "tvornička greška" ove države. privatna firma s državnim ovlastima. Samo smišljaju kak ubrati čim više, a o tehnici nikoga briga nije.

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Pozdrav! Zna neko kak se krece cijena prve reg. traktorske prikolice!

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Mene za Tehnostroj Ep 500 dođe oko 300 kn, znači racunaj knjižicu i reg. pločicu, ne bi trebalo biti više od 500 kn.

TH87

Aktivni član
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
311
Mislim da je mene Tehnostrojka 3T u 7. mjesecu izašla 500kn državi (tehnički, registracija, pločica, knjižica, biljezi....) + 60kn osiguranje.... tako nekako....

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
853
Da. A kad bi TH87 došao na registraciju, onda trebali bi to majstori tamo to znati, i mu objasniti...
Čini mi se, da granica za registrovanje prikolice 3,5 T nosivosti je isto i u SLO.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Da li je netko registrirao prikolicu poslje onih izmjena dok se dalo na izjavu? Ja nisam na vrijeme rješio papire za svoju Imt pa me zanima da li se uopće sad može što učiniti. Svaki info dobrodošao.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Jocc,
predlažem ti da prvo provjeriš u stanici za tehnički pregled. To je sigurno mjerodavno. Ako ne dobiješ zadovoljavajući odgovor, onda u potragu jel se nekaj može iskemijati. U našoj državi se obično da nekaj napraviti kaj nije 100% u skladu s propisima, ali ti to nijedan službenik (osim prijatelja) nebu rekel.

Najnoviji postovi

Na vrh