• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

RENAULT

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
zadnji post.... zanimljivo

a sada šta mislite ti traktori ti njemci dali spuštaju sate ili ne? čuo sam da kod njih većinom i ima koliko piše ali opet neznam ne

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
u njemačkoj je to krivično djelo i vjeruj da se pravi njemac sa tim neće igrati.pogledaj samo fendtove od 10-15god i cca 200ks u njemačkoj i francuskoj pa ćeš vidjeti veliku razliku u satima,kod njemaca je to 10000-16000h,a kod francuza 6000-8000h.naravno da su kod njemaca sati realniji nego u francuskoj u kojoj se vjerovatno na većini traktora vraćaju sati.

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
pa ne može se svatko igrati s tim moraš znati to na starijim traktorima se teže sazna a na novima lakše jer imaju elektroniku koja to ne dopušta tako da nemože svatko skidati sate na fendtu imam jednog susjeda koji servisira wolkswagen,seat,škodu i audi i bio je od svoje 13 pa sve do 25 u njemačkoj na školovanju i to u wolkswagenu radio je u tvornici 4 godine elektroniku na autima i rekao mi je da zna to napraviti da skine sate pomoću nekog uređaja iz tvornice ali ne radi to ali je rekao da i ako koristi uređaj iz tvornice može se saznati u hrv teže jer to zna možda samo 50 ljudi ali u njemačkoj lakše

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
pa ne može se svatko igrati s tim moraš znati to na starijim traktorima se teže sazna a na novima lakše jer imaju elektroniku koja to ne dopušta tako da nemože svatko skidati sate na fendtu imam jednog susjeda koji servisira wolkswagen,seat,škodu i audi i bio je od svoje 13 pa sve do 25 u njemačkoj na školovanju i to u wolkswagenu radio je u tvornici 4 godine elektroniku na autima i rekao mi je da zna to napraviti da skine sate pomoću nekog uređaja iz tvornice ali ne radi to ali je rekao da i ako koristi uređaj iz tvornice može se saznati u hrv teže jer to zna možda samo 50 ljudi ali u njemačkoj lakše

Glupost.
Svaki malo bolji električar zna skinut sate,ne treba nikakavposeban uređaj,prije se skinu sati na elektronskom brojaču nego na običnom prek sajle.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
istina,je da se jednostavnije skinu sati na novijim traktorima koji imaju digitalni sat,ali se isto tako može vrlo jednostavno provjeriti da li su sati skidani.

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
ja sam rekao za wolkswagen i to ovaj novi pasat neka na njemu skine ili na fendtu 936 ili na claasu od 300 ks taj tvoj autoelektričar koji nema završenu školu pa na ursusu znam i ja skinut sate samo okreneš jeb..e brojke kako mrzim to kad ljudi ne čitaju nešto što neko napiše pa neće on ako je radio u wolkswagenu skidat sate na ursusu ili vladimircu

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ja sam rekao za wolkswagen i to ovaj novi pasat neka na njemu skine ili na fendtu 936 ili na claasu od 300 ks taj tvoj autoelektričar koji nema završenu školu pa na ursusu znam i ja skinut sate samo okreneš jeb..e brojke kako mrzim to kad ljudi ne čitaju nešto što neko napiše pa neće on ako je radio u wolkswagenu skidat sate na ursusu ili vladimircu
Ti si spominjao i Fendt.

A i kakve veze sad ima VW pasat s ovom temom??????????????????????

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
ja sam samo naveo primjer pasat a naveo sam fendt samo kao neku bolju marku po kojoj ne prčka baš svako nego ovlašteni majstori i serviseri koji baš i nebi skidali sate i claas koji je naziv ove teme

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Glupost.
Svaki malo bolji električar zna skinut sate,ne treba nikakavposeban uređaj,prije se skinu sati na elektronskom brojaču nego na običnom prek sajle.

marko ti si glupost napisao tak da znaš.
Jer na svim elektorskim brojačima more se lako skinuti (to stoji)
sa boljim tester dijagnostičkim uređajem radni sati odnosno prijeđeni kilometrima,
ali ako nema pristup BSI računalu da probiješ zaštitu
taj podatak je tamo stvaran i dalje ga broji, dakle "samo si na
oko obrisao" sa originalnim testerom se ta vrijednost lako očita...
kak stara poslovica veli: "Bez alata nema zanata". Tako da tvoja priča ne pije vodu. Govorim ti iz iskustva jer sam malo delal na dijagnostici motora i ostali računala na vozilima...

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
jedan je prodavao motor ktm, kod njih se broje sati i km i nekako se oboje gleda kad se kupuje i sada jedan mu je skinuo km ali sate nije mogao nikako, nezna... digitalno ima sve

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
marko ti si glupost napisao tak da znaš.
Jer na svim elektorskim brojačima more se lako skinuti (to stoji)
sa boljim tester dijagnostičkim uređajem radni sati odnosno prijeđeni kilometrima,
ali ako nema pristup BSI računalu da probiješ zaštitu
taj podatak je tamo stvaran i dalje ga broji, dakle "samo si na
oko obrisao" sa originalnim testerom se ta vrijednost lako očita...
kak stara poslovica veli: "Bez alata nema zanata". Tako da tvoja priča ne pije vodu. Govorim ti iz iskustva jer sam malo delal na dijagnostici motora i ostali računala na vozilima...

Da,al tko če kod kupnje ič gledat u BSI računalo?,95% ljudi samo gleda ono kaj piše na displeyu,moj post se bolje odnosio na traktore a ne na aute,u to nejdem,al na nekim traktorima ni ne postoji drugo mjesto gdje se mogu očitat radni sati nego samo na displeyu ako ima digitalno.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
koja je ovo tema,zadnjih par stranica nekaj malo o fentdu ali o žutome ni traga ni glasa.

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
E vo da se malo spustimo na temu,konačno,sa jednom slikom mog Renault Ceres-a

96 g.

213or9t.jpg

Posljednje uređivanje:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Oš da ti ja kažem, da isto ne vidim sliku:butthead:...ajde, servisiraj to:D

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Oš da ti ja kažem, da isto ne vidim sliku:butthead:...ajde, servisiraj to:D

Kolko mi se čini dečki da vi surfate prek Internet Explorera...pošto se tamo slika stvarno nevidi,a to nije moja greška...Probajte preko Mozille Firefox.....

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ma koji interet explorer tebe spopada, ajd servisiraj to...

Najnoviji postovi

Na vrh