• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Repica Raoula

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
A gle kod mene.

Suho ko barut. :icon_hang:
Oral sam dosta plitko 18-20 cm. Da sam dublje, možda bi bilo bolje? Ranije nisam jer ne mislim sijati prije 20. 08., a sad se već počelo dobrano zeleniti pa sam ipak odlučil izorati makar je i presuho.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ja planiram sijati repicu, ali za žetvu, ne za gnojidbu. Kupio sam plug i danas otisao probati, mislio sam sutra ici sve raditi, ali ništa, odgađam do subote.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Priprema za sjetvu Rauole
bd6c3331b4c056e7f764816e4f3ee9e8.jpg
0d075e34b0846f8909268ef1289fb493.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Marko,
nije li za sijanje za žetvu sada malo prekasno? Ako bude kišna jesen i rano zahladi, teško se bu dozorila.

Zeko,
fino to ide. Čini mi se da je i kod tebe dosta suho.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Probali danas skinuti Rauolu ali je još vlažna..

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Ne jer tlo je jos uvijek presuho da bi se ista sijalo,,,
Kao i do sad nas opet zaobisle padaline,,,
Mislim da smo regija koja je dobila najmanje oborina u ovoj godini i vjerujem da ce to ostaviti ozbiljne posljedice na zivot u zemlji i na samu strukturu tla,,,

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Jel postoji kakav spric kad se u proljeće sije rauola za zrno da se poprska

dragutin59

Novi član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
9
Poštovani,

Htio bih ove godine posijati rauolu za zelenu gnojidbu.
Nemam iskustva pa Vas molim za savjet.Sijao bi na
površinu sa koje je skinuti mladi krumpir,znači sada je
več i korov na zemlji...Kako obraditi zemlju prije sjetve??
Sa čim najbolje iči??
Unaprijed hvala na odgovorima.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Imam još malo Rauole sjemena za prodati..
Čista je i suha a cijena 10kn za kg..okolica Đakova.
0922715146

Ivan533

Član
Tu od
19 Velj 2016
Poruka
253
Dali je istina ako posiješ raoulu za zelenu gnojidbu da ju ne moraš prskat protiv repičinog sjajnika ako se pojavi,ovaj me uvjerava da mi je sada kasno sijati jer neće narasti ni metar za 2 mjeseca,kaže da sam trebao odmah čim sam skinuo žitarice ,onda bi valjalo... Sad više ne znam ništa.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Svašta se priča.

Rauolu je najbolje posijat iza 15.8 dok popuste velike vrućine i dok bude malo više vlage(ako bude). Isto tako manje bude buhača.

Ako rauolu posiješ u finu zemlju, dovoljno joj je 40dana da bi narasla i može se usitnit,zaorat il slično.

Ovako je izgledala rauola 12.09 prošle godine:
Tl3ywxc.jpg

A posijana 17.08.

I onda takva raula tamo 25.09 bi trebala ima ovakav korjen
OvSmkTj.jpg

Posljednje uređivanje:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Dali je istina ako posiješ raoulu za zelenu gnojidbu da ju ne moraš prskat protiv repičinog sjajnika ako se pojavi

Protiv sjajnika sigurno neces morati ali buhac je vec druga prica,,,

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Katastrofa su uvjeti u tlu, vlage nema ni za lijek, uopće neznam kad se bude moglo u kakvu obradu za sjetvu raole.
Jedino kaj me veseli je to da su odlični uvjeti za duboko podrivanje, pa to je za sad jedina operacija koja se bude odradila.
I naravno prskanje strništa sa totalcem tam gde ima divljeg sirka, da se barem to uništi.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Bilo je milina orati nakon podrivanja iako je vlage od prosle kise bilo vrlo malo,,,
zemlja (iako je pjeskovita) kao da je pregorila i rasipala se samo tako,,,
tanjuracom sam proso vise izravnatim nego zakosenim tanjurima samo da malo nabije orano,,,

ceka se obilnija kisa pa da se krene sa sjetvom,,,

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Imam još malo Rauole sjemena za prodati..
Čista je i suha a cijena 10kn za kg..okolica Đakova.
0922715146

Jel imaš još?

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Katastrofa su uvjeti u tlu, vlage nema ni za lijek, uopće neznam kad se bude moglo u kakvu obradu za sjetvu raole.
Jedino kaj me veseli je to da su odlični uvjeti za duboko podrivanje, pa to je za sad jedina operacija koja se bude odradila.
I naravno prskanje strništa sa totalcem tam gde ima divljeg sirka, da se barem to uništi.

Uvjeti i za ispumpavanje.....ujutro u 6:45 vec radis, jucer mislim da sam te vidio, skrenuo ispred mene, sa fergusonom i cisternom u neku malu ulicu......

Najnoviji postovi

Na vrh