Kako nema ja jućer bio unutra ....:toimonster:
A kosa kovanica :madmana: ..nisam skonto rayer:
To sam htio predložiti i onom kaj traži kosu za mutu iz ZG.a ..ali bojim se da se zaljubio u kurblanje mute i da bi samo pogoršao stanje .
Nema do dobre stare kose ..samo kaj je više nitko ne zna naklepati .
Ove su kose dobre http://trgovina.mercator.si/webapp/...pDataType=CatalogEntryId&expDataUniqueID=8837
Ja svoju klepljem, kujem ali ne kosim previše s njom koristim samohodnu BCS kosilicu, to bih ti ja preporučio seljačiću za nagibe, velika BCS-ka. Pitaj AGRIPLUSA65 kakav je to stroj i što može radit, ja s njom kosim obrove gdje je nagib 70-80 stupnjeva.
jel ti to misliš na ručnu kosu,brus i udri miško?kak su radili naši stari.
tako je,ručna kosa,brus,klepac,babica,tobolica, u torbici pogače i špeka i sa pjesmom ................
Zaboravio si rakijicu.Stari ljudi kažu da se nekad, kad su se ručno kosile velike površine, obavezno nosila i rakija jer su poslje nje manje žednili.
Ma ja sam stavio tu za primjer a imaš od tog proizvođača ŠTRUC tih Silver kosa širih i užih, dužih i kračih pa izabereš, imaju oni i liniju masivnijih, debljih kosa plave boje s likom vepra (na ovima silver je mislim zmaj) koje su za kupinu i svibu do 1 cm mlatit a za silu će odsječ i deblje, makar je meni dobra za nju i ova silver a što se tiče klepanja nije problem nikakav samo treba onome tko ne zna pokazat netko iskusan.
sjećam se svoje prve košnjave,zapeo ko sivonja i pogodio panj i naravno pukla kosa...:mrgreen:..a sada ide bolje nego sa trimerom...a probao sam i klepati i ispalo je živi horor....
evo alata za klepanje kose od moga ćaće....
dobra stvarčica.
sjećam se svoje prve košnjave,zapeo ko sivonja i pogodio panj i naravno pukla kosa...:mrgreen:..a sada ide bolje nego sa trimerom...a probao sam i klepati i ispalo je živi horor....
evo alata za klepanje kose od moga ćaće....
dobra stvarčica.
mislim da je taj alat stariji od mene....:lol: