Zanimljiva tema
Rucno kosim po potrebi...a s obzirom na potrebe mislim da ce biti sve vise. Naucio sam osnove od profesionalca iz moje obitelji kojemu je kosnja bila svakodnevni rad. Nazalost tada je bio vazniji "vjetar u kosi"
pa sam dosta toga i zaboravio.
Zanima me kako ispravno postaviti parametre za individualno koristenje kose...dakle kut kose s obzirom na drzalicu...gdje stoji prva rucka...gdje druga..i koja je optimalna visina kose u odnosu na visinu osobe...(nasao sam drzalicu aluminijsku od 150cm...- do koje visine osobe se moze podesavati ta kosa? da li je dovoljna za 185cm ili 190 cm visoku osobu? )
Htio sam pitati nesto u vezi kvalitete kosa i dostupnosti na nasem trzistu...naime ima kosa koje su iz Slovenije..najcesce crveno obojane. Molim profesionalce i forumase koji znaju iz prve ruke kvalitet materijala i kvalitet tih kosa. Npr.ima ih u poznatoj trgovini "pevec".
Zanima me i da li je dobra ona aluminijska drska koja se isto prodaje u navedenoj trgovini. Na netu ima nekoliko snimaka koji idu pro i contra te drske...dakle neki to podrzavaju neki kritiziraju.
Iskustva?
Ima i kosa koju proizvodi Lux...cijena slicna...ali je oblik poprilicno drugaciji...koje su razlike?
Molim komentare...