ZJ kaže:Malo off topic, no tu su ljudi koji znaju odgovore.
Naime, imap priliku kupiti skoro novi CO2 aparat 3f, 200A, 3m zavarivačkog kabela, pogon na jednom kotaču, koji može primati žicu 0.8 i 1 mm. Može li takav aparat zavarivati s punjenom žicom ili treba nekaj veće? Kolika je potrebna struja za punjenu žicu?
Hvala Josipe i Maiky
neznam!
mislim da bi trebao jer stijenke zice nisu debele ali nisam siguran
susjed se bavi bravario pa radi i kašike za bagere (naravno lim mu saviju u Uljaniku) vari sa punjenom zicom aparat je uljanikov mislim 300A sa dodatnom glavom gdije stavis rolu zice
PS: neznam dali postoi punjena zica od 1mm!
Moje misljen je je da ako se ne bavis profesionalno bravario ili popravcima gdije treba jako puno variti (dugi varovi i sl.) ti bas i ne treba veliki co2 aparat vec kupi jedan mali Inverter
nestom ovako
150A vari 3,25 EVB bez problema mislim da bi mogla i 4 ali nema potreba
na 120A latencija je 100%, lagana lako za prenositi naravno EVB malo ljpi dok ne dobijes ruku ali polako se naucis
jedio moram priznati da ne voli jako tanke limove i ako ima zraka (luft između spojeva) ali kad jednom dobijes ruku super stvar
CO2 je puno bolji za tanko varenje za navarivanje i za popuniti ali ne mozes raditi na vijetru jako glomazan aparat + boca problemi ako je farbano hrđavo itd.
e sad ako je cijena "dobra" kupi pa ako nista preprodaj i zaradi!