Ivan KC
Iskusan lik
- Tu od
- 17 Sij 2012
- Poruka
- 3,247
Pa to si rijesi sam popni se gore i pomalo grane rezi ove deblje komade na krace rezi i sam to rijesis bolje nego da nekog placas koji ce ti to tak isto rijesit jos ce ti bit gore jer ce ti sve porezat i bit ce ti kasnije teze ocistit pomalo rezes gore a jedan dole odmah mice granje!
tanke grancice kad obrezes ako ti koja deblja visi na susjedov krov uze i rucno jedan ti povuce dog ga ti prepilis da ne padne na krov!
Ma mislio sam ja to sam, ali mislim si sta ako se strovalim odozgora i sav se potrgam.. ne moze se bas nesto puzati po tom stablu (isprobano vec nekoliko puta)..
pa reko bolje da to napravi neka profesionalna osoba koja je to vec radila.. po mogucnosti da ima dizalicu..
e sad, zanima me koliko bi to odprilike kostalo?
ako imas traktor i bar 20m sajle oboris ga zgodno celog.zakacis sajlu negde vislje na stub bar na 4-5m visine i zakacis i seces . sajla zategnuta i polako seces. problem je dal imas samo toliko prostora sa leve strane u pravcu kamare stajnjaka .treba ti duzine traktora sajle i drveta visine znaci bar 30m od stabla.ako ne onda sistem bucin rezati granu po granu i ako treba zakacis je isto sajlom samo sto je kacas bar 2m od mesta gde ces rezati. to nije problematicno drvo kakav sam orah sekao kod mene u dvoristu prosle godine. preko 25m visine ,ogromnoh stubova i krosnje a okolo sve kuce na 10m.niti mozetraktor uci .penjao se na 10m visine i stub po stub obarao a orah krt, nikad neznas gde ce se odvaliti .ako seces grane na visini obavezno pojasom se vezuj
Ovako, zanima me kako srusiti ovo moje stablo duda, posto je na jako nepristupacnom mjestu, iza je susjedov stagalj a napred su moje garaze, svinjci i ostale gradevine..
jel ima mozda tko da to usluzno radi i koliko bi to odprilike kostalo?