digestor
Novi član
- Tu od
- 29 Tra 2009
- Poruka
- 8
Ma ne nagađam našo sam na netu taj rezervar od ferocementa i građevina mi nije stran pojam pa pitam jel može ta debljina(oko 5 cm) izdržat pritisak od 10 m3 vode s tim da bi ga ukopo 1,5m u zemlju,
a ako ču betonirat onda betoniram čitavog u zemlji i gotova stvar,
Nego muke mi zadaje ta klizna kupola neznam kak to pojednostavnit a da funkcionira:roll:
A i u zimskom periodu :scratch ako bude radio :scratch sta sa lagunom jel i nju treba grijat :scratch
Ferocement ti je fantastična stvar. Ta debljina ti apsolutno drži tlak fluida prema van. Samo, pošto je stjenka relativno tanka, nema zaje... kvalitetno napraviti. Ima i na netu dosta o ferocementu.
Lagune se ne zagrijava. Pa tko bi ih zagrijao. Pa na kraju iz AD-a izlazi koliko toliko zagrijani mulj.
Što se tiče kliznog zvona, iznešena rješenja su se pokazala najjednostavnija u izgradnji.
Pa na vanjsku bačvu po opsegu zaveži 4 kolca da služe kao vodilice zvona. Zvono je što smo već rekli plastična bačva koja ide u veću bačvu. Sada trenutno radiš eksperimentalni AD. Prema tome sve je malo i možeš sve kontrolirati.