Re: Sakupljaèi sijena
cika Mato kaže:
želimo kupiti sakupljač sijena pa vas pitam koji bi bio dost dobar a da nije pretjerano puno novaca
livade što imam 80% su na ravnom tako da nema problema za njegov rad vukao bi ga(zna se več)ursus 355
ako tko ima kakav prijedlog da predloži a ako ima kakvih slika da stavi na
Kolko sam ja skužil tražiš polovnog sakupljača.
E sad ima ih svakakvih. Ne znam koju radnu širinu trebaš al najviše se kupuju 2,5 do 3 metra.
Preporučio bi ti KUHN jer njihovi sakupljači imaju kompletnu školjku i vodilice s ležajevima u uljnoj kupki, zadihtano, najmanja mogućnost habanja.
Ovi drugi kolko ja znam imaju suhi sistem. Mi smo prošle godine kupili Deutz fahrovog 2,8 metara. Školjka je gusena i ima obične ležajeve. Dali smo 700 eura. Kod DF-a obavezno pripazi na stanje školjke (onaj odlijani dio na sredini kud voze ležajevi, moraš gledati odispod).
Kolega iz sela ima Fella i njegov ima plastične ležajeve. Več su mu dosta pojeđeni al je zato školjka ko nova.
Općenito cjene polovnih sakupljača su od 600 do soma eura ovisi o stanju i godištu. Dobro pripazi kod kupnje pogotovo jeftinijih jer ti se lako može dogoditi da ga popravljaš prije nego kaj buš uopće delal. (kak se meni
gornji dio kanala na školjki bil je skroz pojeden i nije se to moglo primijetit dok nismo rastepli. Čovjek iz Bjelovara mi je moral odlijat kompletno novu školjku)
Opet ak imaš više travnjaka svakak probaj nabavit novi. Kreću se oko 2500 eura pa ak kupuješ još nekaj upakiraš ga s tim, digneš kapitalna i imaš novi stroj.