Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
pozdrav,
molim iskusnije da pogledaju ove fotke salate u kontejnerima i da mi netko kaže jel to ok?
salata je Patrition RZ.
posijano 14/03.kontejner 104 rupe.
folijarno špricano 2 puta thioferom,1 put eko rastom i 1x kalijeva staklena voda +algovital.
kad bi ju trebala presaditi ?
Sad je na balkonu ,ovisno o temperaturi pokrivam agrilom.Prvi puta sadim salatu
hvala na pomoći
Presaditi je moraš onda kad se dade lijepo iščupati iz kontejnera, da ne ostane pola bale žila u kontejneru.
Mi smo danas posadili kojih 25 tisuća komada, sijana je oko 10.03. i bila je u negrijanom plasteniku, svakakve temperature je proživjela. Smrzavanje u nicanju, vručine preko dana i bila je super za sadnju.
Inače, interesira me koja je cijena salate na zelenoj i na malo u zagrebu. Ja krećem s rezanjem prve vanjske salate u ponedjeljak.
@sokol prilikom punjenja plitica sa supstratom ravnomjerno rukom raširi supstrat po rupama zatim podigni jednu stranu plitice pet cm i pusti je da udari o stol . Tako i drugu stranu da se supstrat slegne ( protreseš pliticu)i nadopuniš sa supstratom, opet poravnaš rukom ili letvicom. Vidim da imaš neravnomjerno supstrata u rupama pa ti kod zaljevanja srdina plitice s više supstrata zadržava više vlage i imaš veći presad od rubnih rupa.
Kaj se tiče sadnje salata sijana 16.03. bit će posađena za 3-4 dana( oko 21.04.)
Sijana je u plitice od 170 rupa sorta je exquiz.
Imam i Partition koji je usijan 25.03. brže raste od exquiza nešto tamnije boje i morat će 27.04 bit posađen.Vjerojatno mu je pogodovalo nadprosjećno toplo vrijeme.
@sokol
ova je slika od prije deset dana, 25 dana od sadnje, pokrivena agrilom - trebala je biti naprednija, bujnija. Treba poboljšati osnovnu gnojidbu i prehranu. Kako bi usporedio svoj način gnojidbe i prehrane dajem ti program naše: osnovna gnojidba 400kg/ha HydroComplex + 150kg/ha TropiCote i prehrana: 1.nakon 14dana od sadnje AlbatrosUniverzal(21+21+21+micro)+EMAktiv i 2. nakon što pokrije redove AlbatrosHydro(7+14+36+mikro)+EMAktiv. Rezultati su nam izvrsni(inače i mi sadimo RZ sorte).
Malo ti je rijedak sklop(barem mi tako izgleda), mi vanjsku salatu sadimo u sklopu 25x25 u cik-cak bez obzira o kojoj se sorti radi.
hvala planiram ju prihraniti pa ću uklopiti nešto od gore navedenog...inače imamo par kultura koje uzgajamo ..salata je posađeno svega 100 kom da vidim kako će ići za prvi puta...jednostavno uz posao suprug i ja ne stignemo
sve kako bi htjeli ...obrađujemo ručno skoro 3000 kvadrata. češnjak na 1200 kvadrata ,krumpira smo zasadili 120 kg. .počeli smo ga pomalo vadit...malo krastavaca...Uglavnom posla preko glave ali učimo se pomalo...hvala na savjetima PetullaRZ
izgleda da ću imati viška salate,odokativno 1,5- 2 T trenutna težina 20-30 dkg.
Salata je lirice, prekrasno formirana i zdrava.
Svaka pomoć je dobro došla, hvala
Nemam viška a kaj se tiče toga da vanjska može u plastenik,može i ne može.Ona treba rijeđi sklop nego vani,unutra se izdužuje zbog folije jer joj fali sunčani spektar,nije zbita kao vani.Imam nešto lirice,ima 300 gr i skoro je velika kao pizza,rijetka je i ranije tera na sjeme.Sad kod tebe možda bude drukčije,ja imam pijesak pa moram više zalijevati a imam osječaj da je lirice već malo zastarjela salata
dobar dan,ako moze neko da mi kaze gdje mogu kupiti dobro sjeme za salatu,posadio bih 100 m2 plastenika.inace zivim u bl pa ako ima neko da mi pomogne.sadio bih putericu samo.hvala
Na prvoj slici je rukavica velika 20 cm a salata ti ima 300gr,promjer joj je 40 cm. Na drugoj slici bi trebala napraviti glavicu ali gura vrh. Budem poslije stavio još neke slike
Uvijek je najbolje saditi ono što je najlakše prodati,a to je još uvijek lagano hrskava kristal salata koja formira glavicu...treba uz nju imati i druge vrste;putericu,crvenu,zimsku eskariol i frizijsku i to je to...
To vrijedi ako misliš salatu prodavati na malo na tržnici...
Za prodaju na veliko se sade neke druge vrste i vrijede druga pravila...