vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
A kak to radi ..ima zimsko i ljetno paljenje (ljevo ili desno ključ) kao recimo IMT ili?
A kak to radi ..ima zimsko i ljetno paljenje (ljevo ili desno ključ) kao recimo IMT ili?
Je kolega, sve to štima, al to i masno košta, a sad trenutno nam nije traktor neophodan pa tražimo i jeftiniji moguči način, nema se para da se baš stalno servis zove, preskupo je to.Daj šanana stvarno ne mogu vjerovat da si dopuštaš ovakve gluposti.Pa nazovi ovlašteni servis,oni ti pošalju brzom dostavom šta god,oćeš blok motora. Original i amen,nije to IMT pa paše sve sa stojadina maltene...
a valjda ima termostat, pa šiba prema vanjaskoj temperaturi ..tj vjerojatno prema temperaturi motora ...ili ulja ..tko bi znao , možemo samo nagažati .
Zj zna sigirno ...
aj probaj ovdje nazvat ak ti nije problem
www.kvaranta.hr/
Ma škola....svega je bilo samo najmanje elektropredmeta, uglavnom puno nepotrene teorije i zadataka, a prakse ništa....Hebote, šta si se uhvatio 12V, to ti negovori o snazi grijača, veličini niti žnj, hebemu i elektro predmete si imo u školi al izgeda sjedio na ušima.
Tebe ne hebe grijač nego nešto drugo.. A nevidiš dalje od orginala i 100eura..
Nemože samo tako skurit 2 grijača, kad već grije automatizmom, jel si gledo da li uopće prekida grijanje, mora biti relej koji ukapča grijač, da nije on možda zaljepio?
Ili tako nešto, uglavnom, ja nebi tražio grešku u grijaču..
U biti ja ni netražim grešku.. Ako neznaš što i kako, nemoj nikako, nego pitaj nekoga ko zna.
Jel si mjerio na grijaču ili si gledo lampicu kako se ugasi? Mislim na tih 10-12s.
Danas malo gledali oko struje pa si sve mislim da nije možda akumulator kriv.
U originalu je 100Ah sa izlaznom snagom od nekih 500A, a mi smo stavili jači akumulator 140 AH snage 760A, pa da možda to lagano nagara grijač pa nakon par grijanja grijač ode?
On ima neki relej koji pali znači kontakt i iz njega ide struja ka grijaču, razmišljali smo malo da se možda postavi još jedan relej za uključivanje prije samog grijača koji bi ublažio taj početni udar struje na ovaj "slabiji" grijač.
Jel bi to imalo efekta, što mislite???
Ma daj akumulator kriv,heh,do sada sam svašta čuo od tebe ali ovo nisam očekivao:scratch
PA akumulator je 12V bilo on 55ampera ili 150ampera,a ubiti to je samo potreba snaga kod paljenja traktora..
Mislim da ti sad više niko pametan neće ništa odgovorit u vezi teme. Pretera ga u ova dva posta.
Al ajd da makar nešto kažem, nego da samo kenjam..
Sva nagađanja su ti pogrešna, od releja, akumlatora, šokiranja, jake izlazne snage, nagaranja grijača, početnog udara, releja..
Poznavanje materije o kojoj pričaš je sramotno.
Moraš samo riješit problem izgaranja grijača.
E moj podravec,da si odmah kupio original grijač možda bi odavno riješio problem.Ovako si mislio jeftinije proć,e ne bude.Pričam ti iz iskustva. Koliko si vremena izgubio i živaca a ništa nisi napravio. Na tvom mjestu bih zvao servis i nek oni nađu kvar,pa koliko košta,kad ga već sam ne možeš dijagnosticirat.
Krenulo je s bjelim dimon,AC pumpe, pumpe /dizne , ventili raznih konstukcija i namjene ..prešlo na grijač ..releji ...sad na akumulator ..kad završi na gumama pukni si fčele .
Ja ipak mislim da je vama malo dosadno uz rtl2 u ove zimske duge večeri pak malo neznate kud bi sa sobom .
Struja je struja,bila ona na Sameu,Fendtu ili IMT,,ako se razmeš v neke osnove nemaš se čega bojati,stepsti te nebre kao 220
Ako znaš osnove ubaci gore obični grijač kakav je bil, izbaci taj elektromagnetni ventil koji bi trebal propustiti naftu, napoji taj zamjenski grijač direkno naftom, spoji ga na obični prekidač za paljenje, tj. dopeljaj struju na njega i živi sretno, bar u ovim hladnim vremenima.Istina, al opet velim, ak zgori npr. koj relej na sameu mojom krivicom masno ga budem platil, a na IMT me baš briga, kmad žice i deri dalje.
Osnove znam, nije to problem, i više od osnova za nekoga mojeg godišta.