Ma ko njega j....., on za mene ne čovek kad je na svakave načine došel do te zemlje!
Kupšit ćemo mi svoju zemlju na pošteni način!!!!
Imamo opet problem s paljenjem, neznam više kaj da mu radim, bilo je dobro cjelu zimu, palil je ispve s jednim malo dužim grijanjem, a sad prije 10 dana je počel zezati, izgleda da je grijač izgoril, no nije problem samo u grijaču, ima tu i nekih večih problma.
Prvo paljelje obavezno na šlep, jer moreš ga verglati dok god ima struje i pumpati mu naftu na AC pumpi dok ti ruke ne otpadnu, izlazi samo bjeli dim, ali nebude upalio. A dalje normalno pali cjeli dan, osim ako bi se recimo ohladio i tako nakon 3-4 sata opet neće upalit, jedino na šlep.
Mogu opet probati s novim grijačem, ali to nebude trajno riješenje, jer vidim i sam da on neće i kad je temperatura debelo u plusu, nekaj tu jednostavno neštima!
Imamo opet problem s paljenjem, neznam više kaj da mu radim, bilo je dobro cjelu zimu, palil je ispve s jednim malo dužim grijanjem, a sad prije 10 dana je počel zezati, izgleda da je grijač izgoril, no nije problem samo u grijaču, ima tu i nekih večih problma.
Prvo paljelje obavezno na šlep, jer moreš ga verglati dok god ima struje i pumpati mu naftu na AC pumpi dok ti ruke ne otpadnu, izlazi samo bjeli dim, ali nebude upalio. A dalje normalno pali cjeli dan, osim ako bi se recimo ohladio i tako nakon 3-4 sata opet neće upalit, jedino na šlep.
Mogu opet probati s novim grijačem, ali to nebude trajno riješenje, jer vidim i sam da on neće i kad je temperatura debelo u plusu, nekaj tu jednostavno neštima!
Malo sam off-topic ali to si vozio kukuruz u zrnu ili?
Oko minute. Ima klasični naftni grijač u usisnoj grani.Koliko ga vremenski griješ?
Kako on ima grijač suhi ili ?
Ma ja sumnjam na regulator pumpi, pošto ima pumpa-dizna sistem. On se meni ponaša koda je na pola ugašen, ako me kužiš. (recimo koda bi palio IMT-a a ručica za gašnje je povučena, tako i na ovom koda je ručica za gašenje ostala zablokirana, odnosno nemože se vratiti do kraja, pa on ipak teže pali i radi, ali nije to kak treba biti)Jep, nešto neštima s gorivom. Odnosno pumpama,..
Kako izgleda taj motor, monocilindrična pumpa ili? Ventil na povratu ok? Odnosno pritisak ac-pumpe kad nadrukaš jel drži ili?
Ne, puna pšenice!
Oko minute. Ima klasični naftni grijač u usisnoj grani.
Probaj manje grijati jer možda previše nafte pušti.
Čim bijelo dimi nemože upalit gorivo .
Probaj 15 sekundi grijati do 30 .
Ma isprobano an sve mile načine, ako kratko grijem, moram dvaput Velim opet, niej to samo do grijača, moral bi on sad kresnuti i bez njega kad je temperatura oko 10 °C
Največi je problem kaj nema majstora u mom kraju koji je osposobljen da radi na takvim novijim traktorima, dok nađemo dobrog majstora sve bude riješeno
Ne, puna pšenice!
Oko minute. Ima klasični naftni grijač u usisnoj grani.
Ma ja sumnjam na regulator pumpi, pošto ima pumpa-dizna sistem. On se meni ponaša koda je na pola ugašen, ako me kužiš. (recimo koda bi palio IMT-a a ručica za gašnje je povučena, tako i na ovom koda je ručica za gašenje ostala zablokirana, odnosno nemože se vratiti do kraja, pa on ipak teže pali i radi, ali nije to kak treba biti)
Npovratni ventil ok, Ac pumpa šiba ko luda, nije do dovoda goriva, sve to štima, problem je u sistemu oko regulatora i pumpa-dizni.
Zovi TOPMAX Luka, možda oni kaj znaju
Na to i ja sumnjam. I isto velim da bez majstora koji se razumije u to nebude ništa.nešto ti se poremetilo s fazom ubrizgavanja ili regulatorom, ne dobije dovoljno nafte za predpaljenje i nemože kresnut... Bez majstora za pumpe na tim strojevima nebude ništa....
Največi je problem kaj nema majstora u mom kraju koji je osposobljen da radi na takvim novijim traktorima, dok nađemo dobrog majstora sve bude riješeno