• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Trajal ti je zbo lože,nešto je masnija i paše starijim TDI motorima.
Način vožnje i redovno održavanje su doprinjeli dugotrajnosti motora i njegovih sklopova.

ma traje on i na eurodizel. pričamo o vw tdi motoru 66kw. Loža je čisto smeće i ko zna čega sve nema u nutra od otpadnih benzina i svega drugog što samo da gori....

frend ima isto službeni auto audi a4 iz 97-me koji je vozio preko 700 000km bez otvaranja isključivo na dizel i eurodizel. Na nešto preko 700 mu se rezletila turbina i nešto dijelova je auto posrkao u motor te je motor prolupao nakon čega je sve komplet zamijenjeno drugim rabljenim i auto vozi dalje ...

Znači isključivo je kriv loš odabir materijala....

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da al nije baš s ranje,jer moj zetor oduvjek ide na ložu i još uvijek je super sve.
Poznanik ima pasata TDI sa 600000t km stalno na ložu i još je sve super!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Decki ove lude kilometraze koje ste naveli i da su vecinom napravljene na lozi objesite macku o rec jer tolko se vozit na lozu bosch pumpa na TDI motoru bi vec bila crvena izvana od boje iz loze a ne samo iznutra tak da vam ta prica ne prolazi znam dobro sta loza radi bosch pumpi na tdi motoru 66kW imam ga doma i vozio na sve zivo i vidio kak bosch pumpa izgleda iznutra nakon voznje jedno vrijeme samo na lozu od tog dogadaja eurodizel i jos 2-taktola u rezervar!!

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ma dečki stari strojevi,auti a pogotovo neka kvaliteta kak ima wv stare motore ide bez brige i na ložu i na plavi i na dizel,eurodizel i ta sva sr*nja ...i jeste loža je jeftinija od ostaloga,ali kolko znam nemožeš je tankat direkt u traktor ili auto nego karnistre i doma z njom i još moraš potpisat i dat adresu kud je prodana loža,tak je bar kod nas,al ne isplati se riskirat bar ne sa autom pa da te panduri uhvate ,i onda možeš hebat ježa..ajd za traktor dosta ljudi ju koriste jer kak god nije dosta goriva kojeg "dobiš"( kupiš) na knjižici...
ali ipak nije tema o gorivu nego o SAME -U

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Decki ove lude kilometraze koje ste naveli i da su vecinom napravljene na lozi objesite macku o rec jer tolko se vozit na lozu bosch pumpa na TDI motoru bi vec bila crvena izvana od boje iz loze a ne samo iznutra tak da vam ta prica ne prolazi znam dobro sta loza radi bosch pumpi na tdi motoru 66kW imam ga doma i vozio na sve zivo i vidio kak bosch pumpa izgleda iznutra nakon voznje jedno vrijeme samo na lozu od tog dogadaja eurodizel i jos 2-taktola u rezervar!!

a ćuj, ti znaš svoje, ja znam svoje...

u zadnjih 7 god zbog posla i drugih obaveza radim 60 000 - 150 000km godišnje( neko vrijeme nerjetko je bilo da sam skuril 3 rezervoara do čepa na TJEDAN!), vozim 97% V.A.G. tdi. Od mojih autiju 3 su bila obični s boš pumpom, 2 su pumpe-dize ( 115 i 130+chip). Svaki od njih je napravil barem 100 000 na malinovcu bez ikakvih aditiva,(neki su puno više dok sam neke brzo prodal pa nisu stigli) da i Pumpe-dize isto.
Nikad nisam napravio preko 10 000km s istim uljem, sam servisiram svoje aute i onaj tko je raskapal kada dizne s motora pumpe-dize zna da je to sirovija mehanika od klasične boš pumpe...
Da loža troši motor više od čistog goriva to je neosporivo, a da ga neke druge stvari ( vožnja na kratke rute, prepoterečenje hladnog motora, loše ulje još više troše i to je isto....
Najjače su mi seljačine koje daju zadnju kunu za izvoženog passata obavezno dizela, rade niti 10 000km godišnje i to praktički "oko kuće" da se auto opće ne zagrije, još k tome lijevaju Ložu, ne servisiraju tu drlu i pa kad im nekaj rikne svi su im krivi...

Jedini problemi koje sam ja imal zbog goriva je to da mi auto stoji vani pa mi se jedne zime ( unazad 4-5 god kad je bilo onih par dana oko -30°C) smrznula voda u gorivu i to točno u dizni te je razmrdalo jednu diznu. Trošak neznatan, 20 eur za diznu s otpada....

Zadnjih godinu dana neke stvari su se promijenile pa nemam više potrebe vozit na ložu, al da osjetim neku razliku u vožnji i održavanju -NE, jedino sad servise radim po knjizi...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@zver i ja redovito mijenjam ulje sam ga mijenjam i radim dosta km i znam sta mi je loza napravila ako tebi nije ti si imo specijalne aute bas mi je drago da nisi moro dirat oko tog al necemo vise o tome jer kvarimo temu!!

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Šanana ,kakva je situacija kod majstora ,dali pila stiže uskoro doma,sad odmah bude više vrijedio ako se odlučiš da ga prodaš

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Mislim da se ovakva vrsta popravka nebi smela potencijalnom budučem vlasniku ni spomenuti, a kamoli da mu se cifra reče.
Možda grešim, ali ja bi dal petama vjetra

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
939
Mislim da se ovakva vrsta popravka nebi smela potencijalnom budučem vlasniku ni spomenuti, a kamoli da mu se cifra reče.

A kaj pol kupit? Zetora:(happy):

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
pa normalno da se to ne govori,radio je kao singerica i ključa nije vidio nikad ,osim onog za paljenje,mada vjerujem ako bude išao u prodaju da ne bude išao ispod tržne cijene,mora se malo odraditi trošak popravka

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Normalno, najprije nek još malo zaradi, a onda udaja

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pa ja bi radije kupil traktor za kojega znam da su pumpe mlađe od njega. Zna se da je to bolest tih generacija motora.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja ne. Ove su trajale 3000 rs, a kolko budu ove???
Nek traju i tolko, ali za par let opet 25 tisučica.
Fala lepo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Šanana ,kakva je situacija kod majstora ,dali pila stiže uskoro doma,sad odmah bude više vrijedio ako se odlučiš da ga prodaš

Navodno da bi do kraja tjedna traktor trebao biti gotov.
Pumpe nismo dobili iz Njemačke, nego su naručivane direkt iz Italije iz SDF-a, nešto su ispale skuplje, idu i sve 4 nove dize i taj neki bolji filter goriva.
Izašlo bude sve skupa oko 17.000 kn+pdv

Što se tiće prodaje, vjerojatno od toga nebude ništ, načuli smo nešto da ipak postoji mogučnost reparacije tih pumpi, no ne kod nas u RH...da ne duljim bezveze o tome.

Dok budem točno znao kad bude gotov javim.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kao kaj veli muhaničar stare su kaput na 3000 rh
Ako u najgorem slučaju ove zamjenske izdrže toliko napravi feštu .
Smanji rh do kad se traktor ponašao normalno jer to nje odjebalo odjednom .

Napravi kalkulaciju pretpostavke da nikad same nije vidio plave niti bilo kojie druge boje goriva .

Ako sad počneš u njega uljaveti samo najskuplje gorivo da li nakon 3000 rh bude opet trebalo servisa .

Ja ne bi reparirao ove stare jer je to još ulaganje od 1-2 bika .

Puno je pitanja , jedan odgovor -riješi se toga

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da se razumijemo, nove pumpe nisu nikakve zamjenske, nego original Bosch-eve kakve su mu i prva ugradnja.
Traktor je vožen jedno 2 godine na eurodizel, a ostatak samo na plavi, ložu nikad nije imao natočenu.
Naravno da se to nije desilo odjednom, unazad 2,5-3 godine se je to več lagano počelo događati. Ja tvrdim loša serija tih pumpi je bila u to vrijeme ugrađivana.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kvaliteta plavog je u banani,možda bi na ložu išel duže.
Meni bolji šus ima na ložu nego na plavi i ne dimi niš jače.
Nikome kod nas nije riknul ni auto ni traktor zbog lože,samo filtere goriva mjenjaju jednom godišnje zbog boje i parafina koji se zna zgusnut po zimi.
Kad su jake zime a mora se ralit,samo se stavi aditiv protiv smrzavanja i pali ko mina.

Najnoviji postovi

Na vrh