Decki ove lude kilometraze koje ste naveli i da su vecinom napravljene na lozi objesite macku o rec jer tolko se vozit na lozu bosch pumpa na TDI motoru bi vec bila crvena izvana od boje iz loze a ne samo iznutra tak da vam ta prica ne prolazi znam dobro sta loza radi bosch pumpi na tdi motoru 66kW imam ga doma i vozio na sve zivo i vidio kak bosch pumpa izgleda iznutra nakon voznje jedno vrijeme samo na lozu od tog dogadaja eurodizel i jos 2-taktola u rezervar!!
a ćuj, ti znaš svoje, ja znam svoje...
u zadnjih 7 god zbog posla i drugih obaveza radim 60 000 - 150 000km godišnje( neko vrijeme nerjetko je bilo da sam skuril 3 rezervoara do čepa na TJEDAN!), vozim 97% V.A.G. tdi. Od mojih autiju 3 su bila obični s boš pumpom, 2 su pumpe-dize ( 115 i 130+chip). Svaki od njih je napravil barem 100 000 na malinovcu bez ikakvih aditiva,(neki su puno više dok sam neke brzo prodal pa nisu stigli) da i Pumpe-dize isto.
Nikad nisam napravio preko 10 000km s istim uljem, sam servisiram svoje aute i onaj tko je raskapal kada dizne s motora pumpe-dize zna da je to sirovija mehanika od klasične boš pumpe...
Da loža troši motor više od čistog goriva to je neosporivo, a da ga neke druge stvari ( vožnja na kratke rute, prepoterečenje hladnog motora, loše ulje još više troše i to je isto....
Najjače su mi seljačine koje daju zadnju kunu za izvoženog passata obavezno dizela, rade niti 10 000km godišnje i to praktički "oko kuće" da se auto opće ne zagrije, još k tome lijevaju Ložu, ne servisiraju tu drlu i pa kad im nekaj rikne svi su im krivi...
Jedini problemi koje sam ja imal zbog goriva je to da mi auto stoji vani pa mi se jedne zime ( unazad 4-5 god kad je bilo onih par dana oko -30°C) smrznula voda u gorivu i to točno u dizni te je razmrdalo jednu diznu. Trošak neznatan, 20 eur za diznu s otpada....
Zadnjih godinu dana neke stvari su se promijenile pa nemam više potrebe vozit na ložu, al da osjetim neku razliku u vožnji i održavanju -NE, jedino sad servise radim po knjizi...