• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Da, ima nipla koja je reducir, samo onda moraš pazit kojeg ti navoja crijevo..

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
ŠANANA lijep same nema šta,a i novo je novo..de mi reci kako ste zadovoljni sa njim i koliko bi recimo on max mogao godišnje radit zemlje uz jedan manji traktor.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,410
Dečki, slobodni povrat bi trebal biti uronjen u ulje. Na mojem Sameu je tak izvedeno iz razvodnika (T izlaz).
Na taj način se manjuje pjenjenje ulja.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
@oliver...ajde recimo kod nas obrađuje ukupno oko 50 jutara sa stočarstvom, s tim da ima još 3 manja traktora uz sebe i radi nekih 400-450 sati godišnje i morao bi nas poslužiti duži niz godina!
Da je bilo nekih problema, bilo je, što našom krivicom, ali i njihovom krivicom (kvalitet), ali u globalu kad se pogleda prezadovoljni smo s traktorom.
Po mom mišljenu takav traktor bi mogao uz jedan manji obrađivati do 100 jutara zemlje u čistom ratarstvu, znači da radi nekih 800-1000 rh godišnje i za 10-12 god je gotov!
Ja gledam to ovako, to nije neki ekstra izdržljivi profi traktor koji bude maxsimalno opterečen u cjelom svojem radnom vjeku, da se razumijemo, u takvom režimu on je brzo gotov, ali ovako kako radi kod nas do nekih 500 rh godišnje uz dobro održavanje on će ići i služiti nas dugi niz godina! Za sve teže poslove oranja, spremanja, siliranja, težeg transporta je dobar i jako je ugodno s njim raditi, a ovi stari IMT-ejci ga prate u svim ostalim operacijama.

@toma...extra mu stoji ovaj prednji utovarivač!

@zj...danas sam gledal kak je izveden povrat na Agrofarmu 100, iza je postavljen na gornjoj lijevoj bočnoj stranici trupa, znači nije uronjen u ulje, jedino ako ju unutra kakva cijevčica uronjena u ulju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,410
A zakaj nisi pogledal unutra? :)
Znam da svi noviji imaju povrat gore.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A kak?? :D:

Možda i ne pjeni jako ulje to s povrata, možda pada na kakvu osovinu ili deklin unutra pa se lagano pretače...stvarno neznam kak bi to unutra izgledalo, možda curi po zupčanicima :)

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
ŠANANA-hvala na odgovoru,a slušaj ja bi možda radio oko 30 jutara svoje,nešto u zakupu i nešto usluga,zasad radim nekih 10 jutara svoje i oko 20 nekad i30 jutara usluga al to je isusova patnja sa malim 533, neki mi se i čude kako to odradim a u biti čudim se i sam sebi kako to on izdrži a bogami i ja,zato je sada u planu kupovina većeg traktora koji bi to uz pomoć dide to mogao odraditi,,a ovaj same mi se odavno sviđa još iz onih prospekata iz agroglasa davno je to bilo sjećaš se i ti vjerovatno..

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
toma, ne skidas utovarivac s traktora? ili ga cesto koristis pa ti se ne isplati?
imaju li vam exploreri 40kmh getribe?

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Skidam, ali kad mi treba češće, npr. u par tjedana onda ga vozam, ove zime nije bio gore do ovog zadnjeg snijega, sad opet dole, lako se stavlja i skida tak da... Da imaju 40km/h getribe

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
@oliver...dakako da mi je poznato to iz agroglasa, jer pravo i iz tih prospekta je i došla idea o kupovini tog traktora, strašno se svidio mom dedu :)
Imaš sad jedan Same Explorer 75 Classic na njuškalu, to bi bilo rođeno za tebe, gotovo je isti ko i ovaj 95, samo je bez turba i ima manje kotače.
Ako se situacija u poljprivredi imalo popravi razmišljamo o kupovoni još jednog SDF modela, ali polovnog starijeg, prodao bi se 565 i na njegvo mjesto bi došao Explorer 65 Special ili 75 Classic, obavezno prednja vuča i prednji utovarivač, e onda bi bili potpuni što se tiće traktora, a mogao bi u tandemu sa Explorerom 95 pomagati kod oranja i sl.

Ide SAME po GPS-u na 2700 okr točno 42 km/h :) ko avion :D:

Al u transportu ga nikad ne teram preko 2500, u poslu nikad preko 2000 okr.

Da je sve kak treba točno ovakav i gore obavezno prednji utovarivač...mali je dušu dao! Koji bi to tandem bio!:)
http://www.njuskalo.hr/traktori/same-explorer-classic-75-oglas-10305778

Posljednje uređivanje:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ŠANANA-hvala na odgovoru,a slušaj ja bi možda radio oko 30 jutara svoje,nešto u zakupu i nešto usluga,zasad radim nekih 10 jutara svoje i oko 20 nekad i30 jutara usluga al to je isusova patnja sa malim 533, neki mi se i čude kako to odradim a u biti čudim se i sam sebi kako to on izdrži a bogami i ja,zato je sada u planu kupovina većeg traktora koji bi to uz pomoć dide to mogao odraditi,,a ovaj same mi se odavno sviđa još iz onih prospekata iz agroglasa davno je to bilo sjećaš se i ti vjerovatno..

Radiš s onim što imaš. Kad bi uzeo nešto veće, teško bi to otplatio sa 10 jutara svoje zemlje, a i 30 jutara usluga je nikakav posao. Pretpostavljam da radiš uglavnom ratarstvo. Mi radimo sa 533 i 539 svoje zemlje 36 jutara a sa uslugama godišnje ne bude ispod 150 jutara. Tu je najviše posla košnje sa rotokosom i baliranja a u jesen bar 40 jutara branja kukuruza sa tornadom 40. Radi se o pretežno brdskom terenu što je još razlog više za jači traktor sa prednjom vučom, ali što je tu je. Ima nas 4 koji radimo pa se nekako izdrži.
A jedan poznanik je jedno vrijeme radio preko 100 jutara zemlje sa explorerom 90 i malim torpedom 45, čisto ratarstvo. Same se nakrčio šikara i šuma, a onda ih i poorao sa trobraznim vogelom na 14''. Čovjek ga još ima, ali ima i veći traktor od nedavno. Mislim da je explorer dobar traktor čak i za imanja gdje bi radio svaki dan, recimo na nekoj farmi, od oranja, rada sa utovarivačem, baliranja itd, jer mu je to sve u moći da radi, a ne vjerujem da bi se tako lako i brzo raspao.

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
Radiš s onim što imaš. Kad bi uzeo nešto veće, teško bi to otplatio sa 10 jutara svoje zemlje, a i 30 jutara usluga je nikakav posao. Pretpostavljam da radiš uglavnom ratarstvo. Mi radimo sa 533 i 539 svoje zemlje 36 jutara a sa uslugama godišnje ne bude ispod 150 jutara. Tu je najviše posla košnje sa rotokosom i baliranja a u jesen bar 40 jutara branja kukuruza sa tornadom 40. Radi se o pretežno brdskom terenu što je još razlog više za jači traktor sa prednjom vučom, ali što je tu je. Ima nas 4 koji radimo pa se nekako izdrži.
A jedan poznanik je jedno vrijeme radio preko 100 jutara zemlje sa explorerom 90 i malim torpedom 45, čisto ratarstvo. Same se nakrčio šikara i šuma, a onda ih i poorao sa trobraznim vogelom na 14''. Čovjek ga još ima, ali ima i veći traktor od nedavno. Mislim da je explorer dobar traktor čak i za imanja gdje bi radio svaki dan, recimo na nekoj farmi, od oranja, rada sa utovarivačem, baliranja itd, jer mu je to sve u moći da radi, a ne vjerujem da bi se tako lako i brzo raspao.
pa sveukupno bi radio oko 60 jutara sa tim većim traktorom i sa ovim sad što imam tj. povećao bih obradivu površinu a i usluge,,neznam baš da bi mogao dugo raditi sa ovim sad što imam jer nije to za mali traktor to je samo patnja i čovjeka i stroja,,a ni traktor ni ja nemamo podjelititi tu patnju ni sa kim,,zato pod hitno treba veći stroj koji bi preuzeo ulogu teške obrade,,čekamo oštetu za starog što je imao prometnu sa steyerom i beračom pa će mo vidjet, ŠANANA ja sam agroglas kupovao umjesto kruha sve i jedan broj sam imao,,neznam jel ga ima uopce više i za kupit

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Čuj, kažem da je premalo 60 jutara ako bi ti samo to bio prihod. druga je stvar ako na to dodaš stoku koja bi tu hranu pojela i povećala vrijednost tvoga rada. Ali u stočarstvu ti traktor treba skoro cijelu godinu, pa ti je i bolja iskoristivost stroja, tj isplativost.
Probaš sa nekim polovnim 60 ks, to bilo realnija opcija za 60 jutara zemlje.

oliver

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
406
planirao sam ići na 4 ili 5 krmača,nešto za tov,nešto u odojke,i oko 1000komada pilića za tov,,ja to sada sve radim samo u manjim količinama,,a traktor bez prednje vuče i slabiji od 80ks neću ni da gledam,pogotovo kada dođe jesen i berba kukuruza,treba ipak zmaja 222 moći vući,još ako se malo okiša a i tu je riječ o još najmanje 40 jutara usluga više na onih 60,berač mi nije bio ni na kraj pameti,,,SAME mi se sviđa zato što su okretni i dosta mali potrošači,,

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ma za ravno ti ne treba jače od 60 ks i dvoredni berač. Ako je blato, i duplak će zapadat, i samo ćeš si uništit njive. Ako mi sa 539 i t40 radimo preko 40 jutara brdskog terena na vidim zašto bi rasipao gorivo na ravnici sa traktorom koji je predimenzioniran za te poslove.
Tvoja je odluka, ali je ovo forum pa je poželjno raspravljat heheh...

Najnoviji postovi

Na vrh