• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ja kutiju skinuo, samo mi smeta za oči :)

Akumulator ti je 100Ah

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jel si ju postavio na neko drugo mjesto??

Ja sam ju skinul, pa sam hodal oko traktora par krugova, ali nigde ju nisam uspio uklopiti da ne smeta ničemu, pa sam ju sredil i pofarbal i vratil nazad na mjesto. Dobil je blatobran zavjesicu pa valjda više nebude propadala od blata.

Kaj se tiće akumulatora, bil je u originalu 100 Ah, ali sad je 135 Ah :)

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Ne, u garaži je na polici :)

Alat mi je kraj uključivanja EKO kardana u onoj torbici i ne smeta mi ničemu... Kod mene je još oriđiđi gore :) Ali mislim da mu je ovo zadnja godina, zimi sam ga morao punit par puta prije paljenja, gubi kapacitet :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja od alata nosim samo 2 kg čekić u kabini :)

Ova kutija mi služi samo za kugle, šešire, klinove i osigurače :)

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
@ toma 84, ovo su Vam filteri koji bi trebali biti ugrađeni na Vaš model traktora;

Page_1_explorer_95_classic_hid_filteri.jpg

Page_1_explorer_95_classic_hid_filteri_volan.jpg

Naravno da bi najbolje bilo ugraditi originalne filtere, kako po dužini tako i po svojstvima filtriranja. Možete ih nabaviti kod svakog SDF uvoznika po odgovarajućim kataloškim brojevima.
srdačan pozdrav

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kakva bi se pokazala INOX cijev auspuha na Sameu???

Ova njegva je pri kraju pa razmišljam kaj da se odma ubaci.
Dal da samo stavimo običnu aluminiziranu za auspuhe ili da negde iskopam Inoxicu? :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Tino, ne govori bedastoće. Explorer ima lonac ispod haube.

Imal sam ja inox cijev na Štoreu, no bil je preglasan. Inače, inox cijev ti poplavi od temperature, pa ne izgleda lijepo. Ova tvoja originalna je plosnata i ne zaklanja pogled, pa neznam kak bi izgledala okrugla debela cijev.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007

Dal da samo stavimo običnu aluminiziranu za auspuhe ili da negde iskopam Inoxicu? :)

Kak ti prošla, moja ko nova :)

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152

Stavi koju god hoćeš samo pazi da Ti unutarnji promjer cijevi bude isti kao i na originalnoj cijevi. INOX baš lijepo izgleda, kao da si na traktor pulling.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
ZJ...dal bi ja nju uplosnatiti kroz valjke, to me uopće ne mući :)
E sad ovo za temperaturu neznam, ali nekak mislim da nebi poplavila kod mene!

TOMA...ma nije još skroz trula, a farbati mi ju se baš i neće, začas bude nazad pohrđavila, sad je u pripremi sjetve puko i onaj poklopac gore, pa i to bi trebalo složiti, a ujedino je i razlog više da se sve t skupa izbaci i ubaci nova cjev ali sa zafrknutim vrhom ili samo kosos zavarenim, još se dvoumim kaj bi bolje izgledalo.

VIRTUS...naravno da ćemo pazit na promjer cjevi, mora biti ista kak i stara da ju mogu nataknut na lonac i stegnut šelnom. Vidjet ću još gdje se može nabaviti inox i po kojoj cjeni.

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
nebu ti poplavela kad ti imas pod haubom lonca pa ti nije tak ta cijev vruca,a na mojemu sameju ide direkt s turbine samo cijev i vidi se da vise nije onak bijeli nek je pocel dobivati drugaciju boju :) pa ti si kupi okruglu cev od inoxa i samo tam dole kak imas plosnati dio navari na inox i to je to :)

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
I onda mi netko kaže da su teška vremena, eheheh... Kupi malu dozu termoboje, one crne za peći i opiči tu cijev. A uostalom šta onda ako je i rđava, nije zbog toga Same slabiji. A poklopac, manje bitn stvar, ionako ne držiš traktor vani...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Fićona...ma ova je cijev gore plosnata, a dole gde se šerafi na lonac je okrugla :)

PUKI...kaj je onda u modi sad trenutno baš me zanima, volim ja i nove stvari!!

abrkili...a to bojanje budem sigurno i morao napraviti, a ovo kasnije ako uspijem, uspijem, ako ne nikom ništa.
Znaš da sam picajzla kaj se tiće traktora, mora biti poklopac na auspuhu, nemre bez toga :D:

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821
Pa za šta če njemu dupli kotači, ipak je to 95 konja, ispravite me ako griješim.

Najnoviji postovi

Na vrh