• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Cijelo vrijenme čitam ali se neću mješat ..taj ventil za koji on ne zna kako mora biti okrenut nije nepovratni nego tlačni tj. on određuje tlak u sistemu ...naravno izgleda i funkcionira isto kao nepovratni ventil .
Nego šanana , kojiko si platio te nepovratne ventile koje si naknadno ugradio i gdje si ih uzeo?

No pa baš ti fala!!!
Mesto da mi rečeš nekaj da si ga skinem z mozga več jednom...novo a neče!!

Ventil na povratu goriva je bil tvornički postavljen i okrenut tako da propušta gorivo u rezervoar, a ne propušta da se išta iz povrata vrati nazad prema sistemu.
Takva postava po meni i nema baš nekog smisla, al tak je tvornički.
Mi smo pred koju godinu zamjenili taj ventil s drugim koji ima na sebi oznaku na koju stranu propušta te ga prema tome tak i postavili.
Da bi danas dodali i na dovod iza 1. filtera još jedan nepovratni koji gorivo prepušta prema sistemu, a sprečava da se vrača nazad...logički!

Uzel sam kod Hubzina, mada i on sam veli da nebudu predugoga vjeka (1-2 godine), no to me najmanje brine samo nek funkcionira.
Ovaj za povrat 35 kn, a ovaj an dovod 55 kn zato jer je večeg protoka.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Jadan traktor,ima više tih razno raznih ventila na sebi nego koliko vrijedi:mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
jxxxxx mater 35 kuna ja sam nedugo kupovao po 75 ..Koji je otvor ključa manjeg a koji večeg ventila ?
Jel taj koji si mjenjao isto takav i jel si ga rastavljao?
Ajmo ponovno ..
rezervar / čašica/nepovratni (koji si sada stavio) / AC pumpa / boš pumpa / nepovratni/ rezervar ?
Gdje idu povrati od dizni ?
Gdje je vod prekinut tj. gdje se grana prema grijaču?

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Jadan traktor,ima više tih razno raznih ventila na sebi nego koliko vrijedi:mrgreen:

Šuti samo, imaš doma 2 takva :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

jxxxxx mater 35 kuna ja sam nedugo kupovao po 75 ..Koji je otvor ključa manjeg a koji večeg ventila ?
Jel taj koji si mjenjao isto takav i jel si ga rastavljao?
Ajmo ponovno ..
rezervar / čašica/nepovratni (koji si sada stavio) / AC pumpa / boš pumpa / nepovratni/ rezervar ?
Gdje idu povrati od dizni ?
Gdje je vod prekinut tj. gdje se grana prema grijaču?
U jxxxxx mater, nisam sprobaval koje je otvor ključa, a nisam otvaral niti jednog, mislim čak ni da se neda (zalemljeno-zavareno u jedan komad s dva izlaza)
dakle:
rezervar - čašica - neporatni (sad postavljen) - AC pumpa - glavni filter s kojeg ide na dizne i gore na el. ventil i grijač - dizne (svaka ima svoju pumpu) - povrat s dizni/pumpi - nepovratni - rezervar !!!

umjesto boš pumpe je onaj regulator, al do njega ne vodi nikakvo crijevo s gorivom (koliko sam ja danas videl)

povrati od dizni su povezani plastičnim crijevima u jednu liniju s koje idu na nepovratni (tvornički ugrađeno tak) i dalje prema rezervaru

Na filteru se grana prema grijaču, odnosno moglo bi se reči da na mjestu gde se puni filter gorivom od AC pumpe, znači gore na filteru, tu je odmah spojen i odvod goriva za grijač.

slika1837.jpg

dakle ovaj dovod iza filtera je dovod goriva na filteru, a ovo na iliti gore je izlaz prema diznama/pumpama i prema el.ventilu/grijaču

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zašto ste ga mjenjali i dal je bilo poboljšanja nakon izmjene.

Koga, nepovratnog ventila???
Zato jer nam se gorivo iz sistema vrati u rezervar prek noći i traktor neče sad za hladnog vremena upalit.
Sutra ujutro budemo vidli dal ima poboljšanja.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Ovoga ste danas ugrađivali zanima me onaj na povratu što ste mjenjali prije godinu dvije i dali si možda spremio taj orginalni što je bio na povratu.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ovoga ste danas ugrađivali zanima me onaj na povratu što ste mjenjali prije godinu dvije i dali si možda spremio taj orginalni što je bio na povratu.

Imam i originalni, piše gore Perkins, taj je imao 3 izlaza, s tim da je jedan tvornički zabrtvljen.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Ajoj moram klještima čupat slova iz tebe a tipkam kažiprstom.
Zašto ste ga mjenjali kakvi su tad bili simptomi dal je kasnije bilo uredu, jer mislim da je taj takozvani nepovratni bio ustvari tlačni a vi ste stavili nepovratni koji ne drži dovoljno pritisak.Dali orginalni propušta u oba smjera jeste li ga probali ispuhati.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
da sad vjerovatno nema odgovarajuci tlak u sistemu, pa ako je rezervoar nizi cak se gorivo vrati preko povrata i tako izvuce gorivo izfiltera, a sve se dsava u smjeru kruzenja goriva tako da moze staviti stotinu nepovratnih na dovod, nije on bzvzz bio tlacni dakle on zatvori da gorivo e ide u rtezervoar sa povarata a na dovodu opet drugi da ne vrati u tom dijelu (sve ovo kad je motor ugasen , a tad se problem i javlja)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajoj moram klještima čupat slova iz tebe a tipkam kažiprstom.
Zašto ste ga mjenjali kakvi su tad bili simptomi dal je kasnije bilo uredu, jer mislim da je taj takozvani nepovratni bio ustvari tlačni a vi ste stavili nepovratni koji ne drži dovoljno pritisak.Dali orginalni propušta u oba smjera jeste li ga probali ispuhati.

Simptomi su bili ti koje sam več naveo, pa kad smo zamjenili, kasnije je bilo uredu, evo skoro dvije godine do sad.
E ne sječam se za originalni, raspravljen je/strgan stoji na polici.

da sad vjerovatno nema odgovarajuci tlak u sistemu, pa ako je rezervoar nizi cak se gorivo vrati preko povrata i tako izvuce gorivo izfiltera, a sve se dsava u smjeru kruzenja goriva tako da moze staviti stotinu nepovratnih na dovod, nije on bzvzz bio tlacni dakle on zatvori da gorivo e ide u rtezervoar sa povarata a na dovodu opet drugi da ne vrati u tom dijelu (sve ovo kad je motor ugasen , a tad se problem i javlja)

E sad si me ma malo zainteresirao, a na to uopče nisam tak gledao...a zapravo bi stvarno moglo biti.
Rezervar je najniži u cjelom sistemu...
Na dovodu nije uopče bio nikakav ventil, mi smo ga tek sad stavili.

Bio je samo taj kak velite, tlačni na povratu, a njegova bi svrha trebala biti da kad je traktor ugašen da zatvori na obadvije strane, a kad traktor radi da pod tlakom propušta povrat prema rezervaru, jel tak???

Tako je, problem se javlja samo kad je motor ugašen.

evo ovakvi su ventili postavljeni.
http://www.google.hr/imgres?q=nepov...7&tbnw=111&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:6,s:0
nemrem sad najti ni jednu sliku tlačnog ventila sličnog kakav je bio gore.

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Evo i slika tog ventila koji je original bio gore, a sad je skinjen.
Kakav je to ventil???
Jel to je taj TLAČNI ventil o kojem smo pričali???

slika1854.jpg

slika1856.jpg

slika1858.jpg

Hitno trebam odgovor dal je to to?:!::!::!:

P.S. evo nakon protekle noči je opet sve gorivo iz sistema iscurilo u rezervar i danas ujutro traktor opet neče...ista priča ko i prije!:madmana:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
malo sam iscitao postove vezano za tvoj problem, i cini mi se da i puknuti pominje ovo sitlo ili nesto slicno sato ti i ja piosem, da je ovo bio tlacni ventil koji zatvara i na drugoj strani, sad kad kazes da je rezervoar nizi ond asigurno da izvuce gorivi prirodnim padom iz sustava, posto si skinuo taj tlacni, sad ja nezenam sto je to sto si slikao, ali logika govor da nesto treba zatvoriti gorivo na povratu kad je traktor ugasen, za probu probaj mehanicki zatvoriti povrat preko noci, pa sutra probaj paliti, ili skini crijevo povarat dole nisko na rezervoaru i vidi ide li gorivo na njega prirodnim padom (vraca li ga)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
power dao ideju ..
1.kao znamo da sistem dobro radi kod prvog paljenja jer se več spominjala neka regulacija predpaljenja koja radi preko tlaka goriva..ako znao da ovaj krš toga nema ?
2. navečer skini taj famozni nepovratni ventil i crijevo uroni u posudu s gorivom ..ako povlači gorivo iz posude ne radi ventili Ac i nepovratni koji si dodao na usisu ..a ako sistem opet ostane bez goriva povlači zrak negdje drugdje .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
malo sam iscitao postove vezano za tvoj problem, i cini mi se da i puknuti pominje ovo sitlo ili nesto slicno sato ti i ja piosem, da je ovo bio tlacni ventil koji zatvara i na drugoj strani, sad kad kazes da je rezervoar nizi ond asigurno da izvuce gorivi prirodnim padom iz sustava, posto si skinuo taj tlacni, sad ja nezenam sto je to sto si slikao, ali logika govor da nesto treba zatvoriti gorivo na povratu kad je traktor ugasen, za probu probaj mehanicki zatvoriti povrat preko noci, pa sutra probaj paliti, ili skini crijevo povarat dole nisko na rezervoaru i vidi ide li gorivo na njega prirodnim padom (vraca li ga)

To sa slike bi trebao biti tlačni ventil, jer sve dok je to funkcioniralo nisamo imali problema, a kad je prepustio smo stavili običan nepovratni ali od tog dana više nije kak je bilo...samo problemi, pogotovo sad preko zime neče palit jer iscuri gorivo iz sistema u rezervar preko noći.
Budemo za početak ugradili neku pipu pa zatvorili prek noči da vidimo kaj se bude odigralo.

Tražim sad taj tlačni ventil, nitko nema tu u okolici, zvali smo danas Traktor servis Križevci, al oni bez uzorka neznaju ništ napamet, trebalo bi ići tamo, a to nam je sat vožnje, a neznamo dal ga imaju.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
ma nemora to biti original, bitno ja da ima odogvrajauci protok i da ac pumpa poze savladati oprugu ventila

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
moze li se taj otovriti, testiraj ga sa zrakom, pusi ustima, kompresor pod nikim tlakom, otovri ga , popravi, nema tu nista unutra komplikovano

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
moze li se taj otovriti, testiraj ga sa zrakom, pusi ustima, kompresor pod nikim tlakom, otovri ga , popravi, nema tu nista unutra komplikovano

Nemože se ništ otvarat, plastika je zavarena, cjeli je plastični, proboli smo ga šerafcigerom i otvorili i sad je jedino za smeće.

Neznam točno kak funkcionira tlačni ventil, al ovaj je kad si puhnuo u njega propuštal u obadvije strane.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Bračo moja mila,koliko vidim samo kompliciraš:scratch

Ako ti je prije bilo dobro s tim ventilom sa slika,i kad si ga skinuo problemi,pa onda treba zamijenit taj ventil,sad dal je tlačni ili obični nebi znao...

Najnoviji postovi

Na vrh