kolega ti si več i studirao na toj nafti. da ac pumpa ne valja nebi niti htio upaliti, niti drukati naftu, a niti bi uopće upalio da radi jer jednostavno nebi uopće dobijao gorivo, ali nebi ni dimio.
nafta u sistemu nikad nije pod pritiskom dok on ne radi. a i dok radi određeni pritisak nadruka pumpica i dalje radi na prazno dok mu opet gorivo nije potrebno.
moja preporuka skini filter od zraka i jedan nek počne paliti,a drugi nek malo štrcne strat spreja u usisnu granu i ako kresne i ne ugasi se znači da nije do nafte.
neznam da li na njemu postoji neka pumpa koja dodaje do injektora naftu ili ide direktno s ac pumpe na injektore(pumpedizni).
znači ako napumpaš na acpumpu naftu i on upali onda stvarno pumpica ne valja, tj nema dovoljan tlak nafte da bi pumpa tu količinu ubrizgala.
ali ja mislim ipak da bi on i sanagu gubio da je do toga.
ispitaj ti njemu te injektore a i suput kompresiju. bez obzira na radne sate.
Hmmm...i kad sistem ostane prazan na šlep upali nakon 1 metar...i možeš ga nakon 10 sekunda ugasit i pali na ključ dalje cjeli dan na 1. zub.
A kako znam da je sistem prazan, tako da prije paljenja odvrnem ozračivač na filteru i moram napumpati jedno 15-tak puta na AC da dođe nafta u filter.
Jel vam to nekaj govori možda??
I kad ga tak ozračimo 6-7 puta onda tek upali, pa si vi izračunajte koliko je to verglanaj...ode alnaser za čas.
odgovor na tvoje probleme je samo jedan a to je da je potrebno zamjeniti elemente monocilindrične pumpe (ovo sam već napisao u temi Same) kod mene ima 4 Same explorera jedan i to onaj najnoviji isto ne pali bez start spreja dok zahladi, ovi stariji pale bez upotrebe grijaća (nisam siguran da im i rade) iste simptome ima i jedan Hurlimann prestige 95, popravak nije jeftin (ako se dobro sjećam jedan je oko 400 kn) pa bih ti preporučio da pronađeš nekog majstora koji će to detaljno pregledati ne bi bilo loše izmjeriti kompresiju i pregledati turbo (ako slučajno troši ulje)
Monocilindrična pumpa, to je ubiti ona pumpa na svakoj dizni/cilindru posebno, dakle 4 su gore.
Ak je tak to onda dalje mora neki majstor rješavati, tu ja gubim moć.
Imamo u selu jednog stručnjaka koji to bude preuzel.
1600 kuna, al samo nek je to. jer ovak dalje neide.
ak je to šanana 16 hiljada kuna ti ne gine tak je bilo mojem tecu na njegvom exploreru se smo gledeli i onda dok smo deli nove elemente ide kaj zver i pali bez grijača
A dobro, bude se rastavilo pa budemo znali, jel imaš možda kakve slike da vidim kak to iznutra izgleda?!
Ma i ovaj ide ko zver, jedino kaj neče upalit
Po tom bijelom dimu bi bilo da nije do goriva i to ti pokušavamo od samo početka reči.
Jesi provjeril taj novi grijač dali pali naftu?
A da probaš sa brenerom ili ako imaš negde toplu garažu?
Dobro, sada sam se i sam uvjerio u to. Gorivo dobiva kad dim izlazi van. Samo mi nije jasno zbog čega neče upalit onda, jel ti elementi kad se potroše ne stvaraju pritisak na dizne pa neče hladan upalit i kaj???
Ma grijač je 100% dobar, stopi se i izvana da ga nesmeš dodirnut, pa onda iznutra mora još i jače
Ma probali smo ga grijat u usis zraka s onim jakim fenom za sušit boje i sl., al nije htio palit, no to smo radili akd je bilo oko -10, a sad je oko +2 do 3 pa neče ni s grijačom.