Pisao sam već i prije, ali neka.
Slab je to motor za samohodnu kosilicu.2.3 kW = 3.08 KS = PRESLABO
Bemti lebac, počeli su u zadnjih par godina raditi te samohodne kosilice ko čokoladu, odjednom više nije standard 5.5 do 6.5 KS nego 2.5 do 3.5 KS.ZA ISTU CIJENU !! ma komu oni prodaju lire ?!
Mislim i takva je dobra, ako misliš kositi dva puta tjedno, kojih sat vremena, oko kuće, hibridnu travu.A ako misliš kositi jednom tjedno veću površinu na kojoj ima i divlje trave.Onda nemoj uzeti ništa ispod MINIMALNO 5 KS.
Ja ne mogu vjerovati u te cijene, moji su kupili MTD samohodnu automatic, sa Briggs motorom od 6.5 KS, za nekih 2800 kuna.Prije 6 godina, i nikad sa njom problema.Nikad na servisu.Sipaš bengu, svake sezone zamijeniš svjećicu i ulje, i peri.
Husqvarna nije loš brend, ali ako na stroj za određenu svrhu staviš preslab motor, koji koristiš van njegovih mogućnosti, dakle siluješ stroj, prije ili kasnije poćet će se kvariti, ne nužno sam motor već i pogonski prijenos.
Nije dobar brend, tj. jake firme nisu kao što su nekada bile, danas svi proizvode za sve segmente tržišta, no problem je u tome što na tim hobby proizvodima poznatih proizvođaća nije istaknuto da su za hobby uporabu.Pa ih onda ljudi koriste kao daleko ozbiljnije uređaje, a oni nemaju tu snagu, pa ih presiliš.
Svak alat ili stroj će ti služiti, samo je bitno u kojem kapacitetu.Npr, imam neke brusilice i bušilice rang od 90 - 250 kuna, godinama, i to je alat koji koristiš po par minuta, maksimalno dvadesetak minuta, pa ih ne koristiš dok se potpuno ne ohlade, i traju godinama.
A sa druge strane imam crni Black & Decker alat kojim bušim i režem željezo cijeli dan, i taj alat također traje već preko 15 godina.Tako je dizajniran, košta i nije hobby.
Uglavnom, kvaliteta ove kosilice sigurno nije loša, kupi ako je nećeš preopterećivati sa velikom površinom visoke trave (dakle ako si spreman kositi nekih 6 - 7 puta mjesečno, po 20 - 30 minuta po košnji).Dakle, i ona će odraditi posao, jedino što ćeš utrošiti više vremena i više goriva, naravno uvijek postoji opcija da ju "gaziš" ko i duplo jaču kosilicu, no onda ćeš imati problema sa popravcima, tako da će te na kraju kosilica doć ko i ona od 6.5 KS, a opet ćeš imati onu od 3 KS, koja se stalno kvari.