Gajtan
Dobro znana faca
- Tu od
- 25 Pro 2013
- Poruka
- 1,111
Znači sveukupno gledano ta husqvarna bi bila dobra kosilica....ili preporučate neki drugi brend.
Meni treba da pokosim 1000-1200m2 u vrtu i to 3 puta tjedno, teren mi je ravan a oko maslina kopam sa kopačicom (1 krug oko stabla). Za ostalu kampanju imam malčer.
A kaj budeš kosil tri puta tjedno?? Koji je razlog tome daj molim te reci?
Kaj se tice ovih kosilica, nikad nisam imal samohonu. Prije 4 godine sam kupil u pevcu najjeftiniju MTD kosilicu. Mislim da je bila nekih 800tinjak kuna na nekoj akciji. Neki su mi rekli da je to smece, a ja sam samo rekel da za te pare niti ne ocekujem ne znam kaj. Imam za kositi nekih 1500m2 od prilike.
Dopeljal sam ju doma, pokosil dvorište, odma sam spustil ulje i natocil novo nakon te košnje prve.
Odmah sam skinul i onu plastiku( i hitil u tri pm) kaj ima za usmjeravanje trave koju baca na stranu jer mi se tam štopalo...
Od tad do danas nikad više nisam ulje menjal na njoj, niti sam ikad svecicu skidal. Nikad nisam filter zraka ocistil. Nikad ju cak nisam niti ocistil od trave od ispod. To kad se osuši samo se odlepi, onak ko krpe odpadne dole.
Stoji po celu zimu u šupi. Kad naraste prva trave ispeljam ju van, stisnem par puta onu pumpicu i palim. Nekad upali od prve a nekad od trece ali nikad nisam imal problema s paljenjem.
Niti jednom nisam brusil nož do prošle godine nakon kaj je cigli i cigli pojela. Bilo je i kamenja, i crepa, letvi, svega. O namatanju drota i špage da i ne govorim, to se redovno događalo...A krticnjaka kaj je poravnala... Jbg, staro imanje sam kupil koje nije baš bilo održavano.
Nakon kaj sam pobral kamencinu i nož se tak smotal da je strugal po zemlji, skinul sam ga dole i na nakovanju s cekicem na hladno poravnal kolko se je dalo. Nabrusil nož s brusilicom(imal je zube kak motorka) i metnul ga gore.
Nakon toga sam još jednom pokosil dvorište i spremil ju na zimski san. I evo prošli tjedan sam prvi put kosil ove godine. Ispeljal ju van, nadotocil malo goriva, stisnul pumpicu par puta i upalila ko da je jucer paljena... I dela kaj zvrk.
Eto, znaci uz nikakvo održavanje po sistemu teraj dok ide ona dela bez greške, a ljudi kupe i onda to glancaju, paze i ne znam kaj pa im krepa ko i meni kaj nikak ne održavam.
I da, skoro sam zaboravil, par put mi je i vani na kiši ostala...