Kak si riješil hidrauliku?? Radiš onak s poluzatvorenim ventilom?
Evo redom...ovako.
Juče sam prvi put išao s njom po grašak i općenito sam prvi put s njom u radu...i nije jednostavno nikako.
Kad sam spustio pick up na zemlju kardan vrti ali prikolica ne reagira...pa sam onda pokušao podignuti za sljedeću rupicu na onim "željeznim malim točkovima s strane pick up-a"...pa sam tako stelao dok nisam našao neku mjeru, ali čim je malo veća "grba" na zemlji pick up prestaje s radom a kardan i dalje vrti, masu nabija naprijed i onda moram da stajem i "čupam" ručno iz hedera svu tu naguranu masu...
Velik je problem naštelati idealnu visinu u odnosu na zemljište, jer negdje naidjem na male uzvisine 3-4 centimetra i prikolica toliko potkuplja tu zemlju da mi pršte kamenjčići i busenovi po zadnjoj šajbi traktora...e sad ne znam da li nesto od toga uđe u masu a to ne valja zbog kvarenja.
Sto se tiče ventila njega naštimam na početku njive, e onda spustim koliko mi treba na zemlju i onda zatvorim ventile, na kraju njive kad se trebam okretati ili ići u rikverc, ponovo otvorim ventil i od prikolice i na traktoru i podignem pick up, zatvorim ventile, otpustim hidrauliku da klip ne štekti i vršim okretanje ili radnju u rikverc...
Radio sam s prvom sporohodnom....bojao sam se ići brze, obrt kardana sam drzao kao i na siliranju kuruza oko 1500.
Bila je sirova masa i veliki otkosi, pa mi se par puta grašak zapetljavao za kardan...ali to neće biti problem bar mislim, kad masa provene...i kad se otkosi slegnu.
@Cawboy
Sto se tiče otpuštanja kontramatice...ne znam jesi li to probavao ali u tome i jest problem posto ta šipka između kontramatice i vijka kod doboša uopste nije "kontra navoj"...razumiješ...ja sam to probavao ali kad odvrnem kontra maticu i pokušavam stelati na na taj vijak kod doboša ali je problem sto se tu odšerafljuje a kod kontramatice zašerafljuje, razumiješ dobijam samo "prazan hod" te šipke od vijka do kontramatice...jedino se moze odraditi sljedeće:
Da odvrnem kontramaticu kod špica i onda ručno "vučem" šipku od doboša prema toj matici kod špica ( na tvojoj sl.br.1 iz zadnjeg posta)...dakle odvrnem maticu, ručno vučem kompletnu šipku iz doboša prema sredini i onda tu zašerafljujem maticu...s tim da te koči u tom radu i smeta suprotan točak jer je i on "ukopčan" u sistem kočenja, što znači da i njega trebam "dorađivati" ili skidati, ili popustiti sajlu do kraja...
Idealno bi bilo da je to tako...tad bi šipka između matice i vijka kod doboša se ponašala kao španer...ail je upravo u tome problem sto je ona sve ali nikako španer...jer navoji nisu odrađeni kontra...tako kad jedno zašerafljujem da druga strana drži nego radi tako da kad jedno zašerafljujem druga strana se odserafljuje i nista nisam dobio osim praznog hoda kompletne šipke....probaj to prenijeti tom prijatelju kji je nedavno kupio isto prikolicu ako nije nastimao kočnice da vidim jel to kod njega urađeno kako valja.