• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sapard/Ipard

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
tako je,,definitivno ulazi u prihod,,povrat ipard-sredstava,sad dosao od knjogovodje,,,ne ulazi,,ako od tog povrata opet nesto kupis,,eto,,ostalo kod knjigovodje,,nebi u javnost,,da tko od poreznih ne cita,,haha

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
malo se raspitao u svojoj opcini u poduzetnickom centru,sto zaduzen za ipard,,,,kazu da se nemoze traktor kupiti,,zato sto nije donesen taj zakon,,po sadasnjem se nemoze,,samo specijalna oprema,mixerice,,izgnojavanja,,itd,,znaci da sve ovo je bila prica,,bez temelja,,,,,treba se donjet zakon,,ako se donese,,sve vrijedi kao i za stale,,elaborati za okolis i te neke gluposti,,tako da za sada nista,pusta naklapanja,,kao i sve u Hrvatskoj,,:finga::finga:

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
ljudi,,ima li novosti??se moze uzet :tractor::tractor::tractor::tractor::tractor:,,ili banana od svega toga,,

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
danas bio na predavanju o svem i svačem, za traktore još pričekati do 4. ili 5. mjeseca dok ne donesu detalje o tome...ali budu išli s ograničenjem snage i zahvata strojeva...:icon_eyes:štogod im to značilo...
ali ako niste u sustav pdv-a ušli lani, zaboravite sve, sad vam je već kasno...:icon_cool:

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
to je Hrvatska realnost,,pricekaj 4 ili 5 mjesec,,a natjecaj je 0d 14.2-14.4,,,,hahah,,kak nebi covik puko,,tad ce rec,,da seljaci nisu sposobni povuc sredstva,,,

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
evo odgovora na upit,,jednom konzultantu

Nema nikakvih vijesti vezano za IPARD, nije još izašao pravilnik. Navodno će se prolongirati natječaj ali nemamo još nikakve službene informacije.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Još uvijek 0 bodova, čekam pravilnik napet ko puška kad ono ...

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Poštovani,
Pravilnik za provedbu mjere 101 IPARD programa bit će, uskoro, objavljen u
Narodnim novinama, te na stranicama Ministarstva poljoprivrede - Uprave
ruralnog razvoja, EU i međunarodne suradnje i Agencije za plaćanja u
poljoprivredi, ribarstva i ruralnog razvoja prije objavljivanja natječaja za
provedbu navedene mjere, a samo raspisivanje natječaja za navedenu mjeru,
predviđeno za 01. ožujka, ovisi o dobivanju prijenosa ovlasti od strane Europske
komisije.

S poštovanjem,

UPRAVA RURALNOG RAZVOJA, EU I MEĐUNARODNE SURADNJE

poslao upit,,prije 3 tjedna i konacno odgovor,,bas i nije nest,,

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Bio jesam na nekoliko predavanja, zanimljivo je, ali mislim da 95% nas neće moći ispuniti zahtjevane uvjete, no kako god za prvi krug natječaja dokumente ne stignemo skupit a do drugog ćemo valjda uspjeti detaljno prostudirat i analizirat situaciju.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
ja i planirao za drugi krug,,kako je krenulo,,mogli bi ga ukinuti:(happy):,,uostalom,,da vidim kako ce nam bit u Europi:icon_lol::icon_lol::icon_lol:,da ima brdo uvjeta,ima,,,nema zasebno,,ili ti odvojeno javljanje na natjecaj,,,nego moras postivat uvjete iparda,,al to odmah u glavu,,moras imati,minimalno 20muznih krava,,ako nemas toliko,,zaboravi,,,a vocari moraju imat,,isto neki uvjet,,nisam,,popamtio,,kad nisam vocar il povrtlar,,

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
tako je,,definitivno ulazi u prihod,,povrat ipard-sredstava,sad dosao od knjogovodje,,,ne ulazi,,ako od tog povrata opet nesto kupis,,eto,,ostalo kod knjigovodje,,nebi u javnost,,da tko od poreznih ne cita,,haha

Ima i tome lijeka,samo treba imati dobrog knjigovođu koji dobro poznaje pravila i cake.
Da bi mogli sastaviti odgovarajuću podlogu za knjiženja odgođenih prihoda Sukladno odredbama Zakona o računovodstvu (NN 109/2007), Članak 13. , te HSFI 14. Vremenska razgraničenja (NN 30/2008) treba se pribaviti odgovarajuća vjerodostojna dokumentacija ispostavljena od davaoca potpore (APPRRR)u kojoj je točno specificirano po stavkama za što je (stavke iz zahtjeva za isplatu)isplačena potpora, te mišljenje Porezne uprave.

Potrebno je pribaviti iz knjigovodstva slijedeće podatke :

1. za građevinski objekt datum stavljanja u upotrebu, te primjenjenu amortizacijsku stopu
2. za opremu datum stavljanja u upotrebu, te primjenjenu amortizacijsku stopu

Osim navedenog potrebno je specificirati kako su knjiženi:
- nadzor u gradnji ,izrada elaborata zaštite okoliša
- konzultantske usluge za IPARD

odnosno da li su navedene usluge knjižene kao povećanje vrijednost dugotrajne imovine kao zavisni trošak nabave, te na na koje od navedenih stavki dugotrajne imovine je taj trošak knjižen.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
a nista,,valjalo bi krenut u sakupljanje,,do kraja godine cu sakupit papire,,koliko tog ima,,dao si malo truda,,pa poslao upit u banku,,a vidjet cete il slutit sta sam pitao,,

HBOR provodi program kreditiranja IPARD Mjera 101. i 103. putem kojeg je moguće
financiranje investitora koji se prijave na IPARD natječaj za namjenu koju ste
naveli. Kredit se može ishoditi uz kamatnu stopu od 2% godišnje te najdulji rok
otplate 12 godina, uključujući 2 godine počeka (nije moguć rok otplate 15 godina
kao što ste naveli). Napominjemo kako je kao dio dokumentacije potrebne za
obradu zahtjeva za kredit predviđena dostava dokaza o prijavi na IPARD natječaj.

Nadalje, ukoliko Vam HBOR odobri kredit, nakon što završite investiciju i
dobijete povrat sredstava IPARD-a, po uvjetima navedenog programa kreditiranja
dužni ste cjelokupna sredstva IPARD-a uplatiti HBOR-u za umanjenje glavnice.
Tako umanjena glavnica kredita se zatim otplaćuje po postojećem planu otplate,
naravno uz umanjene rate glavnice i slijedom toga i umanjene obračunate kamate.

Posljednje uređivanje:

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
A jel postoji mogučnost da HBOR odobri kredit a da IPAR neodobri projekat.
Onda se u tom slučaju vrača 100% kredit HBOR-u ili kako onda.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
a postoji,,ja kontaktirao jednog konzultanta,,rekli mi da imaju covjeka koji pogleda knjige i vidi,,da li mos proci,,onda ti kazu,,to je sigurno,,,evo dao si truda malo,,dobio otplatni plan,,trazio na 350tisuca,,50 tisuca je kamata,,vracam 400tisuca,,na 12godina,,bome rata nakon 2g,,je 3500kn,,malo me stisnulo,,:(envy)::(envy)::(envy):

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
Projekt koji mi se radi je na 350 tis kn, e sad ako sam dobro skužio prvo idem dogovarat kredit u HBOR za tih 350 tis kn i onda ako mi se projekt odobri i prođe na natječaju onda mi se umanjuje za 50% dobivenih sredstava iz IPARDA i onda mi bude i mj rata manja i glavnica.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
neeeeee,,prvo skupljas papire,,kad sve skupis i posaljes u agenciju i dobis potvrdu od agencije da si predao za ipard,,tada se javljas u banku,,jer na temelju prijave dobivas kredit,,dobivas kredit u cijelosti,,tek kada dobijes povrat,,onda ti smanjuju glavnicu,,,jel nesmijes nista kupovat prije,,nego predas zahtjev,,nece ti priznati,,to ti pise i u pravilniku,,

Posljednje uređivanje:

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
Skupljanje papira i predaja na natječaj mi radi klega kao i cijeli projekat. A dok mi nesjednu sredstva d IPARD-a ja sam vračam cjelokupni iznos mjesečne rate, i kolko to od prilike traje dok nelegnu novci

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
da,,placas samo kamatu,,prve dvije godine,,po otplatnom planu,,to je negdje 500-600kn,mjesecno,to oni zovu kao odgoda 2godine,,pa ja mislim da bi trebali vratit,unutar godine dana,,vrag neka ih,danas nist neznas,,ali pazi,,ti ne dobivas 50 posto,,od 350tisuca,,to valjda znas,,odbijes si pdv i onda od tog iznosa dobijes 50 posto,,,

Najnoviji postovi

Na vrh