• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sapard/Ipard

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
642
Bole tako piše i na ovom linku od MOCO a i u novim izmjenama tj.dopunama.
Si bio u Belom Manastiru na predavanju?

Ne znam ti točno reći i mene to zanima no uvjet je da bude legaliziran objekat.

pa to sam procito a objavljeno je jucer pa sad dali je to za sljedeči natječaj tocnije mjeru 101 ili važi i za ovaj pošto je ovaj za mehanizacijiu vec poceo a toga kodmene u pravilniku nema da mi treba skladište, samo piše da financiraju traktore do 100 kw to je max limit snage bez obzira na veličinu gospodarstva
nisam bio niti cu vise ic barem zasada jer sljedeci natječaj pocinje valjda 1.9. tako da imam vremena ili cu opet uzet polovni traktor pa se necu zaj..t stim papirima jer uvjek traze ono sto nemam :icon_axe::mad::
zato i ima malo zahtjeva jer ce opet dobit veliki koji imaju več sve
 

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
vidim da se uvatili traktora,,ko pijan plota,,kao i ja,,traktor je tu najmanja stavka,,da se dodje do traktora,treba..cuda,,pa da krenem redom,,,,trebate sve uvjete ispuniti iz ipard programa,,dakle nitratna direktiva,,zastita okolisa,,dakle dolazi vam frajer na gospodarstvo vidjet,,dali postujete nitratnu direktivu sa gnojistem,,di skladistite gnoj i dali imate septicku po propisu,,znaci,izmjeri vam sve..zna se koliko treba za kravu,il june kubicna graba,,to se sve placa..nemora bit da zadovoljite,,al morate platit,,dalje,,konzultanta placate,,,,neko vam mora napisat poslovni plan,,i izvjestaje predavat,,svaku godinu,u 5g,mislim,,jel vam dolaze,,razno razne inspekcije,,,,jos uvjeta morate pozitivno poslovat,,proslu godinu..sve legalizirano,,minimalno imat 20krava,,dosao do zakljucka da mi se ne isplati,,,dakle,,50tisuca kuna,minimalno pocetak za papirologiju,,50 tisuca su kamate,,100tisuca kuna,,ulozen novac u birokrate,,a 150tisuca vrate,,ako dodjem do toga,,,neisplativo sa moje strane,,nemora bit da bu sa vase....nec si dozvolit da za 100tisuca kuna povrata,,drhtim,,nad inspekcijama i da mi slajfare po dvoru jos da im i racune polazem,,hvala lijepo,,,,savjet od mene,,raspitajte se kod sebe u opcini,,detaljno,,kao sto reko,,traktor je najmanja stavka,,,ja sam odustao,,definitivno..
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
naj jednostavnije riješenje FUCK EU,i njhove propise koje su ovi naši još na frizirali,budemo preživljavali barem većina kako budemo mogli,osobno ne mislim više ići u nikakve velike planove,da je bilo nešto povoljno do ovih godina možda bi i uzeo ali pošto nisam imao ušteđevine,zemlje nisam ulazio u nikakve investicije,davno sam si rekao ako šta bude do 40 ok ako ne nema šanse da do zgrbljenih leđa vračam kredit,evo ja sam sebi onako informativno izračunao da bi mi milja kuna bila dovoljna da posložim opg od do,a pošto nitko ne daje kredu do 2,5 % na 15-20 godina ništa od toga ,što bi rekao moj susjed Brašo ,odjebaus svi stručnjaci od moja avlija,:icon_jook::icon_jook::(n)::(n):
 

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,628
a jel ima program za mehanizaciju za vinograd?konkretno rotodrljaca sa ticalom?
 

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,276
golman7 ma nije meni niti najmanje do traktora. ( sve ovo što si ti rekao sam proučio i znam, i nije mi do krava nego do podnog skladišta koje mogu legalizirati ali šta ako to ne zadovoljava njihove uvjete ?! )

Mlad sam i želim ulagati u polj. i postavljam samom sebi pitanje, šta će nas oni sve tražit kada uđemo u EU, koje uvjete ću morati zadovoljavati za poticaje, koje za EAFRD i koje za ostale fondove dostupne u budućnosti?
Bilo bi lijepo kada bi bilo nekog iz recimo Slovenije, da nam iz prve ruke kaže i objasni mogućnosti povlačenja sredstava iz Eu i poticajne mjere.
 

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
e vidis i to pitanje sam postavio,,kakvi su uvjeti za tu lovu,sto govore ulaskom u Eu,,,obecane novce,,,uvjeti ce biti isti,,jos mi rekao,,da ni to necu moc uvatit,,,,pre strogi su kriteriji,,,,a cuj,,ko ce zagrist,,taj neka proba,,ja necu robovat,,dok ide ide,,,,,,
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Ja sam razmišljao da tražim neka sredstva za izgradnju tovilišta za bikove. Ništa preveliko, nekih 35 komada, ali s obzirom kaj tu sve čitam, nema šanse. Jedino ako nešto uspijem napravit iz vlastitih sredstava.
A trebao bih 10.000€ za to. Mislio sam tražit 100.000 kn, ali nisam se odvažio uopče otići ni raspitati se o tome.
 

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
pa da ides radit toviliste,,mora bit najmanje 40komada,junadi,,jos jedan od uvjeta:icon_lol::icon_lol:,,pa po mojem misljenju,,neisplativo ti je 100tisuca,,jel pola ti uzmu birokrati:icon_rolleyes::icon_rolleyes:
 

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
969
Ja sam razmišljao da tražim neka sredstva za izgradnju tovilišta za bikove. Ništa preveliko, nekih 35 komada, ali s obzirom kaj tu sve čitam, nema šanse. Jedino ako nešto uspijem napravit iz vlastitih sredstava.
A trebao bih 10.000€ za to. Mislio sam tražit 100.000 kn, ali nisam se odvažio uopče otići ni raspitati se o tome.
nebu ti dosta ni 120.000...provjereno...:icon_rolleyes:
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Zato sam i odustal, jer dok bi oni to isprojektirali i sve skupa, a znam da nebi bilo po mojim željama, nema smisla.
Da radim u vlastitoj režiji nebi me došlo ni 75.000 kn :) Jebate država!
 

pege25

  
Tu od
5 Kol 2010
Poruka
53
Evo možda znate a možda ne ..ali evo jedna informacija vezano za snagu traktora i ipard da pazite ako birate traktor da negledate više njegovu nominalnu snagu nego maksimalnu ...jer kad dobijete homologaciju u njoj se sad vodi maksimalna snaga koju traktor proizvodi.
Isto tako znate da snaga ne smije prelaziti 100kw
Tako oprez da ne bih bilo nisam znao.
 

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
inače koliko vraćaju na traktor?

da sada ne citam sve

procitaj sve i raspitaj se u opcini,,nemos kupit samo traktor,,ima tu jako punoooooooo,,obaveza,,sve uvjete moras ispostovati iz iparda,,
 

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ma nek se slikaju onda... necu si ni njive prijaviti za poticaje, nista ne mi treba nitko da mi dolazi i gleda...


nevjerojatno koliko sam ja alergican na ovu nasu opcinu, poludim kad krocim unutra, em nitko nista nezna em napravis kako ti recu pa nakraju jos popusis jer zapravo krivo su ti rekli i nic nisi napravia ca si mora i k tome jos nakraju se najdu dva razlicita odgovora pa sta ondaa..

bas sam bi htio staviti one panele i poludia san na zivo, nikad u zivotu nisan poludia al to ni normalno, pa niki nic nezna, miljar papiri treba i onda na kraju ti i dalje strefi dali ce ko nac da nesto nisi napravia, uzmes covjeka koji se kao razumije u sve al ca nakraju ispadne da nezna ni on i ca njemu svejedno a ti opet najebes... ova nasa drzava blokiva sve koji bi nesto radili

i ljudi pak isto, njiva mu stoji nitko je ne radi vec godinama i nema sanse da bi dao da si ti radis, ja mu ponudim koliko mogu ali nije ni to stvar sta ce meni 1000kn na leto vise manje, ma prijavi si je uzmi poticaje sta me briga,ali nakraju krajeva ako se kada ti zazelis radit imas prontu njivu a ovako meni treba koja godina i neznan koliko para da je pripremim da nesto rodi, stare trave i žile od drač po cijeloj njivi... ja kada nisam ima vremena za si radit njive sam samo htio kad bi netko pitao dali bi mu dao da to radi pa bi bilo lani dosao na pronto a ovako sam imao posla dok to sve sredim...

jednostavno da poludis i posaljes sve kvragu doslovno
 

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Zato sam ja odustal i uzel najobicniji traktor bez opreme i gotovo.
 

SteveO

Član
Tu od
16 Velj 2007
Poruka
244
Pa jel moguce da toliko firmi zadovoljava te njihove kretenske uvjete za IPARD !?
 

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
da cujem,,jel tko uzeo od forumasa,traktor preko iparda,,citam da je guzva na ipardu,,da sredstava nema vise,,pa jel tko od forumasa usao u projekat??pa nije valjda da nitko nije,,il suti,pa ceka kako ce proc:icon_lol::icon_lol:
 

Najnoviji postovi

Na vrh