Bobo kaže:
Drago mi je da si nam se prikljucio, jer vjerujem da cete se ti i "bogec" sloziti samo tako
a ja pristaša holštajna, ali kad se radi o napredku i poboljšanju kvalitete uzgoja pomoči ču o bilo čemu da se radi
kao prvo dobrodošao ivice
vidim iako više kakti voliš simentalce da imaš i mješanih i holštajna, ali svatko si odabire sam šta želi uzgajat i način uzgoja
isto tako ivice svaka čast što si se odlučio za staju koja ima kruti stajski gnoj :!:
da se osvrnem na samog holštajna i simentalca, ima jedna stvar tj stereotip da je holštajn kakti skuplji u samom držanju i da su veči zahtjevi, to je stereotip, to je nastalo kad su ljudi koji su imali simentalce prešli na holštajna i na njemu provodili mjere uzgoja koje su predviđene za simentalca, tu su nastali problemi.
ja imam i simentalce i holštajne ali za svake i drugačiji pristup i čak mogu reči da sa holštajnima imam puno manje problema i puno više zarade na njima, bređost mi je super, mlječnost ko bog.
ako se stvari postave od početka na svoje mjesto holštajn pokazuje svoju superiornost spram simentalaca u mlječnosti, ali pod uvjetom da se radi kako spada
da ne skrenemo s teme i pomognemo čovjeku, ovako ja bi na tvom mjestu kupio telad i sam uzgojio i napravio uzgojni oblik koji tebi treba, junice nikad ne bi kupovao, jer sve junice koje su za prodaju vjeruj mi su više za klanje nego za uzgoj, samo su ljepe na izgled a od izgleda se ne živi
konkertno ima čovjek u mislim da se mjesto zove palešnik, ima holštajna i prodaje žensku telad, uvjek u gudovcu izlaže na sajmu holštajne, nemrem se sjetit kak se zove