H
Helena
Guest
Bogec neznam da i e slažeš sa konstatacijom da predebela krava nema mlijeka .pa zato i postoje uzgojne vrijednosti mladi prvotelki koje nesmiju prelaziti bodovnu vrijednost 3,5, jel tako .
Helena kaže:Bogec neznam da i e slažeš sa konstatacijom da predebela krava nema mlijeka .pa zato i postoje uzgojne vrijednosti mladi prvotelki koje nesmiju prelaziti bodovnu vrijednost 3,5, jel tako .
dane kaže:Što se tiče ishrane da se i nje dotaknem planiram hrniti s silažam , sijenom i smjesm a sijenažu nebih iz razloga što otkupljivač neće mljeko od krava koje su hranjene sjenažom.
Helena kaže:Jako lijepo sročeno i pojašnjeno samo što fali to da se izbaci pseudonim i prestavi sa stvarnim imenom ,Tko je sad ovo napisao ,možda gosp,Srećko Ladišić, možda gosp, Kovač , a možda netko iz mase stručnjaka koji hoće pokupiti poene na račun tuđeg rada i znoja , Gospodo draga sve manje i manje ima neukog seljaka ,sve teže i teže će gospoda koja se razmeće svojim fakultetima i teoretskim znanjem dolaziti do izražaja , nemam fakultet ali imam ono osnovno znanje što je najbolje za mene i moju obitelj , ne želim iskakati iz okvira realnog i sve skupa staviti na kocku i čekati hoće li se netko smilovati nad mojim problemima , meni je raditi bilo to na baušteli, u poljoprivredi, ili bilo gdje drugo , Ma gospodo koji će stručnjak osporiti neisplativost jedne domaće krave koja iza sebe ima 17 laktacija isto toliko odgojenih teladi u vrijednosti u prosijeku 4000 kn a na nju je uložena minimalna prehrana suhim sijenom preko zime. Znači da su svi pravci u stočarstvu opravdani i prestanimo se osporavati o načinu i pogledu isplativosti određene proizvodnje poštujmo sve načine i ne dozvolimo da nas se secira ko na patološkom odijelu . sve je isplativo ako se radi ispravno kako kaže Bogec
Helena kaže:Jako lijepo sročeno i pojašnjeno samo što fali to da se izbaci pseudonim i prestavi sa stvarnim imenom ,Tko je sad ovo napisao ,možda gosp,Srećko Ladišić, možda gosp, Kovač , a možda netko iz mase stručnjaka koji hoće pokupiti poene na račun tuđeg rada i znoja , Gospodo draga sve manje i manje ima neukog seljaka ,sve teže i teže će gospoda koja se razmeće svojim fakultetima i teoretskim znanjem dolaziti do izražaja , nemam fakultet ali imam ono osnovno znanje što je najbolje za mene i moju obitelj , ne želim iskakati iz okvira realnog i sve skupa staviti na kocku i čekati hoće li se netko smilovati nad mojim problemima , meni je raditi bilo to na baušteli, u poljoprivredi, ili bilo gdje drugo , Ma gospodo koji će stručnjak osporiti neisplativost jedne domaće krave koja iza sebe ima 17 laktacija isto toliko odgojenih teladi u vrijednosti u prosijeku 4000 kn a na nju je uložena minimalna prehrana suhim sijenom preko zime. Znači da su svi pravci u stočarstvu opravdani i prestanimo se osporavati o načinu i pogledu isplativosti određene proizvodnje poštujmo sve načine i ne dozvolimo da nas se secira ko na patološkom odijelu . sve je isplativo ako se radi ispravno kako kaže Bogec
Čini mi se da smo se ipak razumjeli .samo malo pojašnjenje osobno cijenim rad gospodina Srećka Ladišića i on za mene osobno nije "stručnjak "on je stručna osoba sa mnogo iskustva , Mislim da gospodin ima više terena i rezultata sa terena nego svi ovi uredski "stručnjaci "koji iziđu samo kad treba priskrbiti nekakve političke poene ,opet na račun sviju nas koji se krećemo baviti sa stočarstvom kao što je to i Dane koji se vjerojatno neće ljutiti što idem ovako preširoko jer mislim da mu može poslužiti da se odluči u kojem smijeru pokrenuti gospodarstvo Debelo sam u off topic oprostiteholy cow kaže:Helena kaže:Jako lijepo sročeno i pojašnjeno samo što fali to da se izbaci pseudonim i prestavi sa stvarnim imenom ,Tko je sad ovo napisao ,možda gosp,Srećko Ladišić, možda gosp, Kovač , a možda netko iz mase stručnjaka koji hoće pokupiti poene na račun tuđeg rada i znoja , Gospodo draga sve manje i manje ima neukog seljaka ,sve teže i teže će gospoda koja se razmeće svojim fakultetima i teoretskim znanjem dolaziti do izražaja , nemam fakultet ali imam ono osnovno znanje što je najbolje za mene i moju obitelj , ne želim iskakati iz okvira realnog i sve skupa staviti na kocku i čekati hoće li se netko smilovati nad mojim problemima , meni je raditi bilo to na baušteli, u poljoprivredi, ili bilo gdje drugo , Ma gospodo koji će stručnjak osporiti neisplativost jedne domaće krave koja iza sebe ima 17 laktacija isto toliko odgojenih teladi u vrijednosti u prosijeku 4000 kn a na nju je uložena minimalna prehrana suhim sijenom preko zime. Znači da su svi pravci u stočarstvu opravdani i prestanimo se osporavati o načinu i pogledu isplativosti određene proizvodnje poštujmo sve načine i ne dozvolimo da nas se secira ko na patološkom odijelu . sve je isplativo ako se radi ispravno kako kaže Bogec
Imena su sasvim beznačajna. Ne, nisam ni gosp. Ladišić, ni gosp. Kovač, niti mi je cilj kupiti poene na račun tuđeg znoja. Naprotiv, cilj mi je da ozbiljni proizvođači mlijeka pobiru novce na račun svog znoja, da se a konto toga snizi cijena mlijeka u Konzumu, Mercatoru, Lidlu, ili čemu već drugom, pa da meni i ostatku od cca 4,5 milijuna stanovnika ove naše Lijepe bude bolje.
A što se tiče krave od 17 ili ne znam koliko laktacija, potvrđujete moju početnu tezu - potreban je pažljiv odabir poslovne orijentacije. U ovom slučaju se, naravno, ne radi o ozbiljnoj proizvodnji mlijeka, pa se bojim da je primjer pomalo deplasiran, ali ukoliko ste se odlučili za ekstenzivano hobby stočarstvo i iz toga još uspijevate izvući nekakav dohodak koji vas zadovoljava, ja nemam ništa protiv. Dapače.
ŠANANA kaže:
Helena kaže:"....Ma gospodo koji će stručnjak osporiti neisplativost jedne domaće krave koja iza sebe ima 17 laktacija isto toliko odgojenih teladi u vrijednosti u prosijeku 4000 kn a na nju je uložena minimalna prehrana suhim sijenom preko zime....."