• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
A sto to dobijes za jeftine novce? Htio sam i ja uzeti Belarusa, ali to je dobro samo za sumu i transport. Za sve ostalo je sranje.

E

el pibe

Guest
Zagi 82 .Najbolji traktor za tvoje uvijete je Univerzal ili Štore dupljak naravno.Da ne hičeš novce za solca od kojih 30 soma kuna.Za tvoj brdoviti kraj ne buš se baš opomogo sa takvim izborom.Kad buš imal nekakve "fine"radove na bregu a imal ih budeš,solac ti bu doma parkiran i moral budeš platiti nekoga da ti napravi posao.To je malo nekima teže shvatiti jer nemaju viziju kak je to nama gorštacima.Ili si pogledaj koliko ti je rentabilno tih par njiva i da li ti se isplati bacati 50 soma kuna za traktor koji ti bude trebao slabih 100 radnih sati na sezonu.Ove prastare ruse niti nemoj pomišljati da bi kupovao.Nisu to traktori za nas niti malo.Ja imam i malog rusa i Zetora i oba dva su solci.Samo kaj ja trampim sa susjedom ja njemu odradim sitne poslove a on meni uskoči kad je situacija malo žešća.A mora uskočiti jer imam gadnih terena di ja sa solcima nemam kaj tražiti.Za sad radim tako zato što imam takva dva traktora kakva imam.Ali bilo bi bolje da imam jednog Univerzala 445 dupljaka.Ali o tom po tom jer za sada mi nije ni na kraju pameti da bacam novce za traktore.Kad (ako) krene neka zarada i isplativost od poljoprivrede onda možda a do tada bilo kakva ulaganja za nas male poljoprivrednike je čisti pušing.

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Svakako da su duplaci bolji ,al treba i dobrih novaca prikupit za duplaka...Solidan solac za domacinstvo koje radi poljoprivredu na manje,moze posluzit.....Opet,za sumu,bez duplaka nema neke vajde

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ovdje svatko hvali ili kudi svoje tako da ćeš ipak na kraju sam odlučiti. Ako se gleda cijenu i snagu onda je belarus prva opcija naravno dupljak, ako se gleda samo cijenu onda imt539 a ako gledaš komfor i kvalitetu onda uni dupljak ali to treba keširati prilično u startu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,527
Zagi, ni dupljak nije svemoguć.
Pibe ti je dal dobar savjet. U tvojim krajevima više vrijedi ovaj MTK nego 539.
Traktor bez prednjeg pogona je dobar u ravnici, muka na nagibima, a niš koristi na bregima. U najmanju ruku, ne koči prednje kotače, kaj je na nekoj medi od životne važnosti.
Sad imaš dupljaka, i onda nemoj napraviti korak natrag, jer ti bu žal.
539 bi i prešel za šumu, ali s pogonskim prikolicom. No za ostale poslove ti bu falil prednji pogon.
Gledaj nekog dupljaka Fiata, Samea, Universala ili Štorea, jer s njima nebuš pogriješil, a uvijek ih se može prodati, jer su traženi.
Razmisli čak i o kinezu (Europard/Foton) no budi spreman na iznenađenja.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
svaki ovdje predloženi je dobar , usudio bi se reči za sve poslove ..kako su rekli za blato nije nijedan ..po suhom svi mogu sve ..

prednji pogon do kasnih 80-tih je bio nepoznanica na ovim prostorima , ljudi su bježali od njega ko od wc školjke , proglašavali ga nečastivim , poganim , zamjerali neokretnost
govorili da je do stotinjek konja nepotreban , neiskorišten ...to samo govore oni koji ga nisu probali ...danas solca gotovo nema

da je čudo - nije ali kad treba onih 15 % tu je , spreman .

Sigurno si bio u situaciju da si gurao SS-a , i ono malo kaj čovjek može pogurati po blatu i uz brijeg je bilo dovoljno da mali izleti vah z problema ....isto ti je tak i s prednjim pogonom na traktorima koje ovdje spominjemo .

Ono kaj tebi fali je iskustvo , ..
Iskusan traktorist izvuče iz 539 ono kaj ne može neiskusan s jednim ne zglobnim 4x4 nalik na AC .

sad moram ispričati anegdotu , moj otac s 404 zapne u polju s vozom sjena na kolima ..pošalje ljude kojima to vozio da odu u selo po nekoga da ga izvuče van, ....dolazi tip na 445 (dupljak).

Stari več propremio lanac usmjerava ovog ..kad on podrugljivo pokaziva starom da otkopča 404 i da se makne .
Zapravo to je bio prvi 404 u oklici i nisu baš bili na dobrom glasu .loš kak ustvari i je .
Moj stari strpljiv , izvuče klin i makne se..kaj da se prepira s balavcem , samo da se to makne i odvuče doma .
Ovaj prikopča i skup s vozom iskoči iz blata ...

Pa sad vi veliki traktoristi objsnite dečku kak se vozi po bregima .

Mlad si , sposoban , pametan , matura je tu ..pamet u glavu

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Ja nemam nikakvih iskustva sa traktorima i to bi mi bil prvi traktor. Iskreno rečeno nemam love da kupim dupljaka jer mi i trebaju priključci. Kad razmislim, njive koje bi radio nisu nit na tak velikim kosinama da nebi mogal orati i frezati. Ako budem izvlačio drva, nebudem vozio punu prikolicu na nagibima. Ja sam inače dosta pažljiv kaj se toga tiče i imam jako veliko poštovanje prema tome. Normalno da bi htio dupljaka, ali za cijenu jeftinog dupljaka ja dobim univerzal 445 solca ili imt 539/542 sa prikolicom i možda čak s plugom i frezom. A nije to sad tolko obradive zemlje... Samo trebam orati i frezati jer mislimo buče za ulje saditi iduće ljeto. Po koji put u šumu s vitlom, potegnuti par trupca, odvoziti par prikolica... Mislim da nemam toliko radnih sati da bi mi se isplatil 4x4

Via Tapatalk

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
@puknuti, zaboravil si da je cigo i teži i jači nego štore, i da se mene pita, radije bi cigana neg janeza, a i u nagibu je bolji univerzal...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Svako iskustvo vrijedi jedan moj kolega je sa svojim tastom bil u šumi oba sa Univerzalima solcima 445 . Tast je zagrezel i zet je izvukel traktor gumenjak su otkopčali buduči da tastov Uni nije palil ostavil ga niz dol . Zet je zakopčal svog Unija i izvukel gumenjak naravno da Puknuti zna zakaj (gume čiste od blata a tastove zapunjene rifne)

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
I to bi mu bil puno bolji izbor nego ferac, jak, okretan, jeftin za održavanje i puno više bi mogel sa njim po šumama i brdiovitim zemljama napraviti, a troši ko upaljać.
Pogledaj malo po plavome oglasniku i njuškalu kaj se nudi.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Kupi si fergića ili slično šta će ti velik traktor za te manje poslove .
Radit ćeš sve s njim i dobro.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zagi uzmi godišnji i obiđi par kolega da ti pokažu svoje traktore njihove mane i vrline pa češ se najlakše odlučiti koji kupiti .

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Dobra ideja. Mislim da će na kraju bit imt 542 il U 445 solac

Via Tapatalk

Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Uzmi uni i ne bi smio požaliti. Ljudi koji ih imaju kod mene voze 30g i.tada cca naprave generalku i repariraju kočnice i gas a još su mu 2 i 3 brzina sinhronizirane.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Koliko sati ljudi kod tebe naprave traktorom u 30 godina?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
6-7000 za jedno gospodarstvo gdje ljudi obrađuju samo za sebe.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Zagi, mogel bi dojti lepo do mene, dam ti da prepeljaš 533 i 540 a potom idemo do kolege pa prepeljaš univerzale, u-445 i 530 DTC pa ti vidi kaj je bolje :(happy):

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Tu supoređuješ 530 s 533 haha neka proba 549 dv novi propeljat ili 550.11 pa neka vidi šta je bolje haha

Najnoviji postovi

Na vrh