• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Zagi, mogel bi dojti lepo do mene, dam ti da prepeljaš 533 i 540 a potom idemo do kolege pa prepeljaš univerzale, u-445 i 530 DTC pa ti vidi kaj je bolje :(happy):

A kaj bum ja kuzil kaj je najbolje :icon_eyes: Kad se ne razmem u te stvari. Hvala na ponudi! :drink:

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
IMT bolji od cigana? Pitaj ove iskusnije kaj misle o tome :(hi):

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Kad bi biral između imt 542 i unija 445 solca, kaj bi bilo bolje?

Via Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Newholand dobro razmišlja!
Nego, da poslije ne bi bilo nisam znao ja bi malo usporedio ta dva traktora. Uni ima fiat motor, loše pali zimi, ima dobre kočnice, sinhro mjenjač, odvojenu parkirnu kočnicu, pumpu hidraulike na motoru, dva izvoda hidraulike(dvoradni izlaz) u pravilu nema kompresor. Imt ima rakovicu koja dobro pali, nema sinhro mjenjač, neki imaju 10 brzina, pumpa je u mjenjaču i automatika je malo preciznija nego unija, izlaz za kiper malo nezgrapan ali radi, kočnice malo slabije nego kod unija, ručna nije odvojena nego preko kočnica i 90%imta ima kompresor i zračnu instalaciju.
Inače Tino ima uni i imt539 pa bi on to malo bolje usporedio.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da loše pali po zimi, sa tim se ne bi složio.
Neki imaju odvojenu parkirnu kočnicu a neki i nemaju, treba dobro pogledat kad se uzima traktor.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Fiat 8035.02 - kvalitetan, izdržljiv i jak je to motor, u svakom slučaju bolji od bilo koje rakovice...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Na Uniju 445 i 550 je motor tipa 8035.01.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Kaj fakat? malo sam fulal broj onda, 02 je na štorkanu... Bdw. ne misliš možda na 530 pošto 550 ima 4 cilindra

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Pa da je ne znam koji broj ako nije original fiat..
To je isto ko i kod imt-a, nema perkinsa nego rakovicu..
A i najveca mana imr motora je nepopravljivo slinjenje na semerinzima radilice, druge vece mane ni nemaju..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Štore ima "originalni" rumunjski Fiat motor, oznaka 8035.01, dok U445 ima (isti) motor, s oznakama D115.

Tino, mislil sam na oznaku xxx.01. U550 ima rumunjsku oznaku motora, ali odgovarajući Fiat bi bi 8045.01.
U530 ima drugi tip motora.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
550 ima samo dodan jedan cilindar na motor od 445, isti mu je provrt/ hod, 95/110.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Eh, sad se je tek izbor zakomplicirao. Mane, većina originalnih unija 445 ima problema s paljenjem u odnosu na rakovicu.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ja imam dva doma, jedan je kupljen nov 72-e i ak je sve ok po zimi pali bez grijača i ispod minusa. Od zadnje generalke je prošlo 16 god., kolko ima sad sati teško mi je reć jer sat ne radi.
Drugi je 73- ća god. i kupio sam ga pred malo više od dvije god. U početku je teško palio i na +15. Reparirao pumpu, poštelao dizne i ventile i sad nema priblema sa paljenjem do oko +5 stupnjeva. Ako je ispod onda ga grijem jedno 15-tak sekundi i kresne. Kolko ima sati i kakvo je stanje motora teško mi je reći. Nije tolko dobro ko na prvom al će još poslužit 10- tak godina sigurno, osim ak ne skupim lovu pa ga jednostavno otvorim i složim kak se spada bez obzira na sve.

Najnoviji postovi

Na vrh