• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Treba imati još jedan bolji traktor koji će ga povući dok ne dobije potrebno ubrzanje... :)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Je stari dobri pradjed sa kardanom prednje vuče sa strane (nije ispod kartera) kad sem ga zadnji put videl išel je kaj zvrk a sad jel vrijedi toliko ?? pa puno je to novaca .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nema taj veze sa Štoreom. Fiat 450/U445 mu je direktni nasljednik.
Ovaj motor ima problem s radilice pogonjenom pumpom ulja hidraulike.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ taj je traktor znal biti Orehovcu na sajmu i imel je gajbu na hidrauliku koju je držal sa ugašenim motorom . Kod vaganja je spuštal i poslije dizal tak je valjda hidraulik ok . Motor je šaptal prema štorku i najbitnije kardan prve vuče ne smeta ispod za puno poslova .

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Često su ga ljudi ogledavali a od gazde samo riječi hvale pogotovo kad je bil pokraj IMT-a znali su reči da bude zahrđal koliko je suh dok IMT nema šanse zahrđati . Gazda je bil jako star i najvjerojatnije nije živ .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Upravo takvog fiata ima prijatelj ima 4 cilindra i navodno 35ks njegov. Kaže da je jako teško doći do djelova i uvijek za prvo paljenje treba grijač a ima samo riječi hvale za njega.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Zanima me kopčanje prikolice na IMT 542 ili Univerzal 445. U planu imam nabavit možda jednu od Leško. Budući da još nisam siguran koji traktor da uzmem, moram pitati za neke stvari koje mi nisu jasne :icon_scratch:
Znači IMT ima zračnu instalaciju, to znači da su njegove kočnice na zrak i kada kopčam prikolicu koje imaju isto zračne - kada stisnem nožnu kočnicu na traktoru onda ona i koči prikolicu? Ručna kočnica (budući da nije odvojena) onda i koči prikolicu?
Sad vidim da Leškove po standardu imaju hidraulične kočnice. Kako bi njih kopčao na IMT-a? Nikako? Jer sam čitao da nije pametno kopčat na kiper ventil a i ne koče kada se stisne nožna kočnica nego moraš posebno kočit preko ručice za kiper.

A kako na Univerzal 445 solcu? On nema zračnu instalaciju, ali ima izlaz za hidrauliku otraga. Ali to nema veze sa kočnicama, znači ako bi htio prikolicu koja se može kočit, morao bi preradit nešto da mogu kočit oba dvoje?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Potražiš eventualno sa naletnom koćnicom, a mislim da ti leško standard ugrađuje hidraulićke a zrak da je dodatna opcija.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zanima me kopčanje prikolice na IMT 542 ili Univerzal 445. U planu imam nabavit možda jednu od Leško. Budući da još nisam siguran koji traktor da uzmem, moram pitati za neke stvari koje mi nisu jasne :icon_scratch:
Znači IMT ima zračnu instalaciju, to znači da su njegove kočnice na zrak i kada kopčam prikolicu koje imaju isto zračne - kada stisnem nožnu kočnicu na traktoru onda ona i koči prikolicu? Ručna kočnica (budući da nije odvojena) onda i koči prikolicu?
Sad vidim da Leškove po standardu imaju hidraulične kočnice. Kako bi njih kopčao na IMT-a? Nikako? Jer sam čitao da nije pametno kopčat na kiper ventil a i ne koče kada se stisne nožna kočnica nego moraš posebno kočit preko ručice za kiper.

A kako na Univerzal 445 solcu? On nema zračnu instalaciju, ali ima izlaz za hidrauliku otraga. Ali to nema veze sa kočnicama, znači ako bi htio prikolicu koja se može kočit, morao bi preradit nešto da mogu kočit oba dvoje?
ne ,njegove kočnice su mehaničke kao i na imt-ju koji nema zračne istalacije .
ručna kočnica traktora aktivira ventil koji zrakom zakoči prikolicu .

naletna kočnica na traktoru , to radi niz brijeg i po ravnom , a kaj kad se ide uz brijeg?

naletna kočnica je za auto prikolice i tak ..i tu njihova upotreba prestaje (za mene) .

ako pratiš temu hid. kočenje prikolice možeš vidjeti da to cjenovno i izvedbom nije za "obične " korisnike ,

ručna komanda i sajle je zakon za tvoje potrebe .

Naravno tu ti opet fali iskustvo , kočnice na traktoru i prikolici ne služe za kočenje nego služe da možeš stati , kad to shvatil sve ti bude jednostavnije

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Prikolica bez sa meh. kočnicama ne prolazi tehnički pregled vozila

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
ne ,njegove kočnice su mehaničke kao i na imt-ju koji nema zračne istalacije .
ručna kočnica traktora aktivira ventil koji zrakom zakoči prikolicu .

Znaci IMT koji ima zracnu instalaciju koci prikolicu i traktor preko nozne kocnice?

A kako bi kopcao onda regularnu Leskovu prikolicu koja ima hidraulicke kocnice na obican IMT ? Znaci nemoguce bez da ides adaptirat instalaciju.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Moraš uzeti prikolicu sa jednokružnim zračnim sistemom i kraj. Univerzal bude vukao bez spojenih kocnica i to ti je to. O kolikoj prikolici uopće razmišljaš?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Znaci IMT koji ima zracnu instalaciju koci prikolicu i traktor preko nozne kocnice?

A kako bi kopcao onda regularnu Leskovu prikolicu koja ima hidraulicke kocnice na obican IMT ? Znaci nemoguce bez da ides adaptirat instalaciju.
nema kočenja bez intervencije , i to bi bilo priručno

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Znaci jednokruzni = kocenje traktora i prikolice u istom zracnom sistemu?
Razmisljam o Lesko 3T

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Daaa. Kako kočiš traktor tako se koči i prikolica preko zraka. Po meni nemas uopće potrebe za zračnim kočnicama.. Ja imam Imt 3t i Majevicu 3t i u obje vozim po 4t ječma, tritikala bez problema bez zračnih kočnica nikad ih ne koristim. Takodjer vozimo po 5-6 metara drva u dugačko na njima i nikad ne kopčam, pogotovo jer vozim sa Z6245 i proximom 90.

Jesi ti u brdskom kraju?

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Jesam u brdskom kraju. Treba mi prikolica najvise za prijevoz drva od sume do doma, a na nekim djelima ide jako strmo niz brijeg (asfalt) pa nebi htio bez kocnica nit probati

Najnoviji postovi

Na vrh