• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako napraviš dobru čezu sa gumama natrag i na doljnju kuku asvalt neće biti problem.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Motokultivator prodan :drink: , pa krenuo ja u potražnju za traktorom i odluka je pala na IMT 542 :drink: Nadam se da neću požaliti.

Pa me zanimaju neke pojedinosti kao:
  1. Na što obratiti pažnju kod kupnje IMT 542?
  2. Kako se isproba dali radi špera kako treba?
  3. Koje su kritične točke kod IMT 542 koje treba provjeriti prije kupnje?
  4. Koja je granica radnih sati dok nije potrebno napraviti generalku?

Trenutno me ovaj oglas zanima: http://www.oglasnik.hr/auto-moto-i-nautika/strojevi/poljoprivredni-strojevi-i-prikljucci/traktor-imt-542-oglas-717801 . Kaj vi mislite o tome? Baš i nema puno detalja o stanju traktora, samo slike. Pa molim iskusne forumaše / vlasnike imt 542 da mi dadu neki savjet :drink:

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Stara linija, izgleda da je komplet farban ne piše koje godište izgleda ko 540

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Moja sućut.

Non stop mi govoriš da je IMT sranje a kada te pitam nikad mi ne objasniš, pa eto pitam te još jednom, zašto ne predlažeš IMT 542 (obzir i cijena za dobiveno)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Prije nego se odlučiš ići pogledati. Pitati vlasnika: da li je prvi vlasnik (ako nije, koliko je), koliko je star, koje poslove je pretežito radio, koliko radnih sati ima, da li radi radni sat, da li je redovito održavan, u kojim intervalima je mjenjano ulje, da li je nešto rađeno na njemu, ako je, što je rađeno, da li ima račun od određenih radova i djelova (ako ih je bilo). Čim više informacija skupiš, to bolje. Kad se odlučiš ići pogledati, ako imaš nekoga bilzu tko ima takav traktor (ima višegodišnje iskustvo sa takvim traktorom), ili još bolje mehaničar koji se bavi popravcima traktora.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Non stop mi govoriš da je IMT sranje a kada te pitam nikad mi ne objasniš, pa eto pitam te još jednom, zašto ne predlažeš IMT 542 (obzir i cijena za dobiveno)

Član ZJ ti je navel cijeli popis prednosti univerzala naspram IMT-a...

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Nije mi naveo popis prednosti nego razlike opreme. Budući da mi treba kompresor i kabina za te novce, odabir pada samo na imt.

Via Tapatalk

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Negdi je bil popis prednosti naspram IMT... a kaj ti misliš da UTB nema kompresora ni kabine?? A kabina na IMT je živa katastrofa, zuji, trese se sve... a o položaju volana naspram ručice gasa da i ne pričam, totalno neudobno za vozit

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=nUEi5fEKU-8[/YT]

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=kLUXceug4cY[/yt]

vrsani123

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2016
Poruka
647
Zagi...nemoj da te obeshrabre Tino i Zeljko Kz...Tino da sjede u mase fergusona rekao bi...jeb.s univerzala...----A Zeljkin pali na - 15 bez grijaca i nezadovoljan....
Rekao bi da taj traktor kod tog gazde nije puno radio sudeci po prikolici i domacinstvu...al kod koga je bio prije i ko ga je farbo....Obavezno povedi sa sobom nekog ko se razumije u imt al da pri kupovini tvoja bude zadnja.....Da ne bude citav zivot....jest me zajebo,a komsija

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Hvala ljudi na savjetu. Kužim tino kaj govoriš ali nemogu ja dat 5000 eura nego 3000 za traktor pa mi je glavno da on radi. Jel zuji i trese, fučka se meni.
Vrsani, da. Pa kad gledam kolko ljudi ovdje kod mene imaju imt pa rade s njim kolko tolko dosta pomogne. Ja nemam ogromne njive da budem sedel za traktorom 8 sati na dan pa i netreba mi klima. Imam ograničena sredstva i u to moram strpat traktor, plug, freza i još kad na šparam nekaj love onda i neka kiperica.

Via Tapatalk

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Na slikama sasvim solidno izgleda, to kaj je farban ne mora nis posebno značit, nije to auto da se mora neki veliki udes sakrit.
Proć vidjet i više ćeš znat, ovak možemo pisat tri dana i pametovat.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ja ne znam kaj si ti gledal za univerzale ali u-445 definitivno ne košta 5000 eura neg je u istom cijenovnom rangu sa IMT-om...

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zagi-542 je solidan traktor,brz,relativno stabilan,dobra hidraulika,najveće mane su mu kaj je težak na volanu i dosta nepregledan dok se ne priučiš.
Probaj ga malo zanjihati naprijed-natrag kad je ugašen,da ne bi lupalo nešto u diferencijalu,tu su dosta osjetljivi,probaj kako se uključuje kardan,da ne krči previše,probaj kako rade kočnice... Ostalo je klasika.
Radne sate ne gledaj,to u 90% slučajeva ne znači ništa,nek radi struja,nek lijepo upali,nek su gume donekle da nemaš odmah par tisućica troška...
Mi smo imali noviju liniju iz 1986., nema kaj se na njemu nije pokvarilo,ali je dosta radio .

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
U omjeru uloženog i dobivenog nebudeš našo boljeg!
Imam 542 samo noviju liniju,traktor napravio preko 4 000rs kod mene i sve skupa u tom periodu nije uloženo više od 1000E...
Prije par dana sam sam išao na registraciju i na traktoru još od prošle reg. sve radi,praktički da nisam ništa dirao ,pa čak i famozne imt-ove kočnice...
Pusti univerzale i te priče,pogledaj u okruženju kolko ima jednih a kolko drugih pa će ti sve bit jasno...
Puno ovisi i o samom gazdi ,sahranit možeš i đonija i maseja i fenda, ako neodržavaš i nepaziš u radu... prema tome pogledaj malo općenito kakva je situacija kod vlasnika pa ti i to bude dosta odgovora dalo...

Najnoviji postovi

Na vrh